Bezienswaardigheden

Met een dagje uit naar Rotterdam is er zoveel te doen en te zien dat je tijd tekort komt. Kies de bezienswaardigheden die je het leukst vindt en plan je dag of weekend. Slecht weer? Geen probleem, er zijn meerdere overdekte bezienswaardigheden zodat je altijd droog blijft. Kijk ook eens buiten het centrum van de stad, daar is ook genoeg te ontdekken.

De Kuip

De Kuip is wellicht één van de bekendste voetbalstadions van Nederland. Natuurlijk dankt het zijn bekendheid aan voetbalclub Feyenoord. Maar er is meer te doen, je kunt tegen betaling het stadion bezoeken, je kunt er feestjes organiseren en in de buurt van het stadion vind je een grote bioscoop van Pathé.

Lees verder

De Oude Haven

De Oude Haven is een leuk gebied vlak tegen het centrum aan en naast de Kubuswoningen en het Witte Huis. Een bezoek zeker waard. Vele leuke restaurants, mooi oude gebouwen, trendy café´s en heerlijk om gewoon rond te wandelen. Vanaf de kade een mooi zicht op de Willemsbrug en het Witte Huis.

Lees verder

Euromast

De Euromast is een 185 meter hoge tunnel die opengesteld is voor het publiek. Laat je met de lift naar boven brengen voor een schitterend uitzicht over de stad. De Euromast doet ook dienst als hotel en je vindt er meerdere restaurants en café´s. Er wordt regelmatig iets georganiseerd zoals abseilen en tokkelen.

Lees verder

Tram 20 (over de Erasmusbrug) rijdt na 14.00 uur elke 7,5 minuten

Gebouw Delftse Poort

Gebouw Delftse Poort, gelegen midden in het centrum naast het Centraal Station is natuurlijk vooral bekend vanwege het feit dat Nationale Nederlanden daar gevestigd is. Om het gebouw kun je niet heen en vanwege de hoogte bepaalt het de skyline van Rotterdam zoals je op veel foto´s kunt zien.

Lees verder

Historisch Delfshaven

Heb je aan een bezoek aan Rotterdam Historisch Delfshaven niet bezocht dan heb je echt iets gemist. Waan je honderden jaren terug in de tijd met de authentieke sfeer in Historisch Delfshaven. Bezoek het Zakkendragershuisje uit 1653 en sluit je bezoek af met een lunch of diner in restaurant het Ouwe Bruggetje.

Lees verder

Hotel New York

Hotel New York is een attractie op zich. Hotel, restaurant, café, barbershop, winkel, Hotel New York heeft het allemaal. Gelegen op de Wilhelminapier waar meerdere schepen liggen is het leuk te combineren in een wandeling om alles goed te bekijken. Daarna uitrusten in Hotel New York met een lekker kopje koffie.

Lees verder

Historisch Delfshaven is ontstaan in 1389. Als dat niet oud is

Kubuswoningen

Je kunt één van de Kubuswoningen tegen een bescheiden vergoeding bezoeken. In geen enkele stad kun je zulke unieke huizen zien. De kubuswoningen geven ´scheefwonen´ een hele andere betekenis. Gelegen aan de rand van het centrum, vlakbij de Markthal, Weekmarkt Binnenrotte en de Oude Haven.

Lees verder

ss Rotterdam

Met de ss Rotterdam heeft de stad een attractie van jewelste. Niet alleen gratis te bezichtigen, maar ook meerdere restaurants, café´s en cocktailbars, maar ook een nachtje slapen behoort tot de mogelijkheden. Dit voormalige cruiseschip van de Holland Amerikalijn heeft alle luxe aan boord.

Lees verder

Wilhelminapier

De Wilhelminapier is een heerlijk wandelgebied. Je vind er aan het begin het Nieuwe Luxor theater en aan het einde Hotel New York. Maar tussen deze twee in is er natuurlijk nog van alles te zien. Bekijk de schepen die er liggen en zie hoe dat alles in zijn werk gaat. Met een bezoek heb je een leuk middagje.

Lees verder

Sinds 2008 ligt de ss Rotterdam afgemeerd aan de Katendrechtse Hoofd voor rondleidingen en overnachten

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam. Ooit het hoogste kantoorgebouw van Europa. Nog steeds als kantoor in gebruik. Kom het gebouw bekijken. Onder het Witte Huis bevind zich een Grand Café waar je kunt eten en drinken. Je vindt het Witte Huis aan de Oude Haven en vlakbij de Kubuswoningen.

Lees verder

Schielandshuis

Het Schielandshuis is één van de oudste gebouwen van Rotterdam en ligt pal in het centrum. Je kunt niet naar binnen want het aldaar gevestigde museum is reeds jaren geleden gesloten. Toch interessant om te bekijken vanwege het unieke karakter van het pand. Op nog geen 50 meter afstand staat het beeld van Pim Fortuyn.

Lees verder

Centrum

In het centrum van Rotterdam is voor iedereen wel iets leuks te doen. Houd je van winkelen dan ben je de hele dag zoet, de Koopgoot, de Bijenkorf, de Lijnbaan en de Coolsingel. Ook vind je in het centrum leuke bezienswaardigheden en natuurlijk ook veel horeca waar je lekker wat kunt eten en om mensen te kijken.

Lees verder

Hotel New York is het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn

Zadkine

De Verwoeste Stad van Zadkine is een bronzen beeld van zes en halve meter hoog, dat zich bevindt op Plein 1940. Het beeld stelt een man voor met een gat op de plaats van zijn hart, die zijn armen opheft naar de hemel. Het beeld stelt het vernietigde hart van de stad voor en het menselijk lijden dat deze gebeurtenis teweegbracht.

Lees verder

De Maas

Vele namen in Rotterdam hebben nog hun oorsprong van de rivier, omdat deze tot 1870 wel voltallig door Rotterdam stroomde. Denk bijvoorbeeld aan de Maasboulevard, het Maasgebouw, de Maasbrug en de Maastunnel. Natuurlijk zeer belangrijk voor de Rotterdamse haven en bedrijvigheid voor Rotterdam in zijn geheel.

Lees verder

Pim Fortuyn

Iedereen kent natuurlijk Pim Fortuyn, onlosmakelijk met de stad Rotterdam verbonden als de stad waar het allemaal begon. Niet iedereen weet waar het standbeeld ter ere van zijn nagedachtenis staat. Metershoog, waar nog regelmatig bloemen worden gelegd. Midden in het centrum staat zijn standbeeld.

Lees verder

In 1908 rijdt de eerste elektrische trein van Nederland tussen station Hofplein en Den Haag

Weena

Het Weena is een straat in het centrum van Rotterdam die gedomineerd wordt door hoogbouw en ook bepalend is voor de bekende Skyline van de stad. Zo staat er de Millenniumtoren waar het Westin hotel een gedeelte van in gebruik neemt. Ook het Holland Casino heeft een markant gebouw staat aan het Weena.

Lees verder