Bioscopen in Rotterdam

Als je een weekendje, dagje of week weg bent in Rotterdam, kan het heerlijk zijn om een avondje naar de bioscoop te gaan. Even lekker uitrusten in een fijne bioscoopstoel en kijken naar de nieuwste films om even lekker tot rust te komen. Er zijn in Rotterdam 4 bioscopen. In het centrum heb je Pathé Schouwburgplein en Cinerama. In Rotterdam Zuid heb je Lantaren-Venster en Pathé de Kuip. En als je nu denkt, ik ken een bioscoop, wat is daar nou bijzonder aan, dan moet je vooral even verder lezen. De bioscopen in Rotterdam zijn allemaal gekarakteriseerd door bijzondere architectuur en daarom erg bijzonder om te bezoeken, of je nou naar de film gaat of niet.

pathe-bioscoop-op-schouwburgplein

Bijzondere bioscopen

Naast de bijzondere architectuur van sommige bioscopen is het ook zo dat de bioscopen allemaal hun eigen dingen hebben waardoor ze leuk zijn om te bezoeken. Pathé Schouwburgplein bijvoorbeeld is erg imposant van de buitenkant, maar heeft ook het grootste bioscoopscherm van Nederland. Dat wil je natuurlijk eens gezien hebben. Het gebouw van Pathé Schouwburgplein is erg groot en dus niet te missen. Het lijkt op een soort grote kubus. Het ligt vlakbij het Centraal Station van Rotterdam en de winkels, dus een dagje binnenstad Rotterdam is prima af te sluiten met een bezoek aan Pathé Schouwburgplein.

Bezoekersrecord voor Pathe de Kuip

Rotterdam Zuid

Pathé de Kuip, in het zuiden van Rotterdam, is de bioscoop die het grootst is van heel Nederland. De bioscoop heeft 14 zalen. Het is daarnaast één van de best bezochte bioscopen van Nederland met gemiddeld zo’n 2 miljoen bezoekers per jaar. Het ligt vlakbij het stadion van Feyenoord, de Kuip en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Daarom is het een enorm populaire bioscoop. Vlakbij de bioscoop zijn voldoende mogelijkheden tot uit eten en barretjes, waardoor een avondje bioscoop een gehele avond uit wordt.

Cinerama

Cinerama biedt iets minder films dan de Pathé’s doen, maar is dus ook wat kleiner en wat gemoedelijker. Cinerama laat daarnaast wat minder bekende films zien, zoals filmhuisfilms. Het gebouw van Cinerama is heel oud en daarom ook erg mooi om van buiten (en van binnen) te bekijken. De bioscoop is opgericht in 1957 en wordt omringd door vele restaurantjes, waar bij sommige korting bij de bioscoop gegeven wordt. Er is naast een aantal zalen een mooie lounge waar je gezellig een drankje kan doen.

LantarenVenster

LantarenVenster onderscheidt zich van al deze bioscopen door uitsluitend culturele films en kinderfilms te laten zien. Het heeft daarnaast een theater, waar veel gedaan wordt met Jazz. Het ligt vlakbij Hotel New York en het nieuwe Luxor Theater. Het North Sea Jazz festival doet vaak een beroep op LantarenVenster omdat het al bekend is om zijn Jazz programma. Er wordt veel gedaan met filmhuisfilms en tijdens het Internationale Film Festival in Rotterdam is dit ook een bioscoop waar veel wordt laten zien.

Bioscopen in Rotterdam, maar welke?

Alle vier de bioscopen hebben hun eigen kenmerken maar allemaal zorgen ze ervoor dat je een leuke avond uit hebt. Afhankelijk van het soort film kun je een bioscoop naar jouw keuze kiezen en hij zal altijd redelijk in de buurt van je hotel of accommodatie zijn.

Adresgegevens

Pathé Schouwburgplein

Schouwburgplein 101, 3012 CL Rotterdam

Cinerama

Westblaak 18, 3012 KL Rotterdam

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Pathé de Kuip

Cor Kieboomplein 501, 3077 MK Rotterdam