Bruggen en tunnels

Bruggen en tunnels, je vindt er in geen enkele stad meer dan in Rotterdam. De ene wat bekender dan de andere. De bekendste brug is toch wel de Erasmusbrug met de bekendste tunnel de Maastunnel die voor zijn tijd uniek was en nog niet eerder vertoond. Nog steeds wordt deze dagelijks door duizenden voetgangers, fietsers en automobilisten gebruikt om van het centrum naar Rotterdam-Zuid en vice versa te komen.

Maastunnel

De Maastunnel is niet echt een bezienswaardigheid, maar meer praktisch. Het verbind het centrum van Rotterdam met het zuidelijk gedeelte van de stad (Rotterdam-Zuid). Toch was de Maastunnel ten tijde van bouwen een bijzondere gebeurtenis. Je kunt naar de andere kant lopend, fietsend of met de auto.

Lees verder

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is naast functioneel een bezienswaardigheid op zich. Vanwege het ontwerp, maar ook vanwege het prachtige uitzicht dat je hebt over de Maas als je te voet over de brug gaat. Er gaan trouwens niet alleen fietsers, auto´s en voetgangers over de Erasmusbrug, maar ook een tram (lijn 20).

Lees verder