Centrum Rotterdam

Het centrum van de Maasstad is met geen enkele andere Nederlandse stad te vergelijken. Dankzij de vele moderne architectonische hoogtepunten is de stad absoluut een bezoek waard. In de binnenstad van Rotterdam is van alles te zien en te doen. Of je nu komt om te winkelen, gezellig wilt uitgaan of wilt genieten van de vele restaurantjes, Rotterdam heeft het allemaal.

rotterdam-centrum-coolsingel

Winkelen in Rotterdam

Rotterdam is een van de populairste winkelsteden van Nederland. Aan de Lijnbaan, de Koopgoot en de Coolsingel vind je grote warenhuizen, sportwinkels en winkelketens. Ben je op zoek naar kleine modezaakjes en leuke boetiekjes, ga dan naar de Witte de Withstraat. Ook de Hoogstraat, een van de oudste straten van Rotterdam, is een bezoek waard. De Koopgoot, die officieel de Beurstraverse heet maar onder deze naam weinig bekend is, biedt met ruim 80 winkels voor welk wat wils. De deels ondergrondse winkelpassage ligt aan het Beursplein en grenst aan de Coolsingel.

Bezienswaardigheden in het centrum van Rotterdam

Behalve een shoppingstad heeft Rotterdam ook talloze interessante bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld het Stadhuis, dat als een van de weinige historische gebouwen in de binnenstad ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen. Het gebouw met de imposante klokkentoren is rijk gedecoreerd en bevat ook binnen een grote schat aan kunstwerken. Het Stadhuis is een Rijksmonument. In de stad vind je ook vele bijzondere gebouwen als de Markthal met de glazen gevels en kleurige muren en plafonds en de kubuswoningen van architect Piet Blom. Ben je in het centrum de Maasstad, bewonder dan ook de sierlijke witte Erasmusbrug ofwel de Zwaan, de mooiste brug van de stad. Bezoek ook het Maritiem Museum aan de Leuvehaven. Hier ontdek je alles over de scheepvaart, zowel met historische als moderne thema’s. Met verschillende oude schepen, bijvoorbeeld van de Holland-Amerika Lijn is dit museum een belevenis voor jong en oud.

Futureland en de Euromast

Een absolute aanrader is Futureland, het informatiecentrum over de aanleg van de Tweede Maasvlakte. FutureLand laat je zien hoe twintig vierkante kilometer is veranderd in een hypermodern havengebied. Je ziet hier niet alleen hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten en aangelegd, maar ook kun je een kijkje nemen in een containerterminal, zelf vanuit een hijskraan containers op een schip laden of een baggerschip besturen. Ook kun je een rondrit maken met de FutureLand Express. Natuurlijk sla je in Rotterdam ook de Euromast niet over. De 185 meter hoge toren is een vast herkenningspunt in de skyline van Rotterdam. De Euromast stelt een scheepsmast met kraaiennest voor. Binnenin bevinden zich een restaurant en zelfs twee hotelsuites. Bij helder weer kun je vanaf de Euromast Den Haag en de Moerdijk zien liggen.

Uitgaan in Rotterdam

Rotterdam heeft een bruisend uitgaansleven met tientallen bekende clubs, gezellige kroegen en bars, leuke restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Aan het Stadhuisplein en aan de Meent vind je gezellige kroegen en danscafés. In de Witte de Withstraat vind je een relaxte mix van restaurants en bars. ’s Zomers is het oude havengebied van Rotterdam, de Oude Haven, erg gezellig met vele terrasjes die direct aan het water liggen.