conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie met Google Analytics

Vrijwel iedere website heeft een duidelijk doel. Zo zijn er veel ondernemers die hun diensten of producten online aanbieden. Als je eenmaal bezoekers op je website hebt, is het ook belangrijk dat veel bezoekers overgaan tot conversie. Conversie optimalisatie door middel van Google Analytics is dus geen slecht idee. Zeker wanneer je geld besteedt aan advertenties, is het zonde als je conversiepercentage nog erg laag ligt. Het conversiepercentage is het percentage bezoekers dat een gewenste actie onderneemt.


conversie optimalisatie

Met Google Analytics kun je vrijwel alles meten

Met Google Analytics kun je heel goed meten wat een bezoeker op je website doet. Je kunt bijvoorbeeld precies meten op welke pagina’s geklikt wordt. Bovendien kun je zelfs nagaan hoe lang bezoekers gemiddeld op een pagina spenderen. Aan de hand van die informatie kun je beoordelen of een pagina het gewenste resultaat oplevert. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je met conversie optimalisatie aan de slag gaan. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat meer bezoekers de gewenste actie ondernemen.

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Bij conversie optimalisatie is het belangrijk om steeds te blijven testen wat wel of niet werkt. Een professioneel marketingbureau zal meestal twee varianten op een pagina creëren, om zo de prestaties te vergelijken. Gelukkig zijn de prestaties goed meetbaar met Google Analytics. Voor conversie optimalisatie heb je wel voldoende kennis en ervaring nodig. Uiteraard kun je zelf ook een en ander proberen, maar de kans is groot dat de resultaten toch beter zijn wanneer je dit aan een marketingbureau overlaat. Een marketingbureau heeft namelijk een team van mensen die hierin gespecialiseerd zijn.

Laat je conversie optimalisatie over aan een marketingbureau, dan zie je het conversiepercentage steeds hoger worden. Dat zorgt er ook voor dat advertenties bijvoorbeeld rendabeler worden. Het is dus zeker geen slecht idee om je eens te verdiepen in conversie optimalisatie!