Cultureel

Cultureel Rotterdam

Op cultureel gebied is er in Rotterdam veel te bekijken. Naast de gebruikelijke musea is er een keur aan Rotterdamse plekken die vanwege hun culturele waarde de moeite van het bezoeken waard zijn. Natuurlijk hoor daar het Museumpark bij vanwege de meerdere musea die in dit schitterende park gelegen zijn. Maar er zijn meerdere plekken in Rotterdam waar een dagje cultuur gesnoven kan worden.

Kunsthal

Veel musea hebben een aanbod op een redelijk specifiek gebied en kleuren redelijk binnen de lijntjes. De Kunsthal wil juist verrassen, vernieuwen en uniciteit bieden. Door de aanpak van dit museum, is het niet alleen in ons eigen land, maar ook internationaal gezien steeds populairder.

Lees verder

Boijmans van Beuningen

Tegenwoordig vind je in dit museum een hele grote kunstverzameling bij elkaar. De verzameling bestaat uit heel diverse werken. Er zijn een groot aantal echt grote meesters in de kunst te vinden, zoals werken van Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan, Monet en Dalí. Het zijn namen die iedereen kent.

Lees verder

Museumpark

In het Museumpark vind je maar liefst 6 musea. Voor de cultuurliefhebber een waar walhalla. Allen zijn in- of rond het park gelegen en op loopafstand van elkaar te bezoeken. Het Nieuwe Instituut, Boijmans van Beuningen, Chabot, De Kunsthal, Villa Sonneveld en Natuurhistorisch museum.

Lees verder

Aantal inwoners van Rotterdam in 1863: 100.000

Open Monumentendag

In Nederland is de Open Monumentendag altijd in het tweede weekend van september. Het is op zaterdag en zondag maar deelnemende gemeenten mogen zelf weten welke dagen ze meedoen en of ze überhaupt willen meedoen aan de Open Monumentendagen.

Lees verder

Sint-Laurenskerk

In Rotterdam is de Grote of Sint-Laurenskerk te vinden. Deze kerk wordt in de volksmond de Laurenskerk genoemd. De kerk is een gotische kerk en het is het enige overblijfsel van het Rotterdam uit de Middeleeuwen. De kerk anno 2016 is een mix van een hallenkerk en een kruisbasiliek.

Lees verder

Wereldmuseum

Er zijn verschillende dingen te zien in het Wereldmuseum, maar ze worden allen gekenmerkt door volkeren en land specifieke dingen uit bepaalde gebieden van de wereld. Zo zijn er maskers en wapens uit Afrika, Indiaanse objecten uit Amerika, veel aardewerk en textiel uit verschillende landen.

Lees verder

De roman Karakter van Bordewijk speelt zich af in Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut ligt samen met 5 andere musea in het Museumpark. Het is een museum voor architectuur, design en digitale cultuur en heeft als doel de technologische, culturele en economische veranderingen van de moderne wereld in kaart te brengen. Bewonder de vele foto´s en affiches.

Lees verder

Het Chabot Museum

Ook het Chabot Museum is zeker een bezoek waar wanneer je in Rotterdam bent. Het is een kunstmuseum welke is gewijd aan de beeldhouwer en kunstschilder Hendrik Chabot (1894-1949). De collectie van het Chabot Museum bestaat uit onder meer uit de waardevolle verzameling van 26 oorlogsschilderijen.

Lees verder

Villa Sonneveld

Villa Sonneveld, ook wel Huis Sonneveld genoemd, is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Het huis bevindt zich in het Museumpark in Rotterdam, samen met het Museum Boijmans van Beuningen, de Kunsthal, het Nieuwe Instituut en het Chabot Museum.

Lees verder

Rotterdam heeft maar liefst 30 musea

Het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum vind je aan de Wilhelminakade waar je ook Hotel New York en het Nieuwe Luxor vind. Rijdend over de Erasmusbrug vind je dit museum aan je rechterhand. Nationale exposities worden afgewisseld met internationale onderwerpen. Zo is er altijd weer wat nieuws te beleven.

Lees verder

Natuurhistorisch Museum

Laagdrempelig museum in het Museumpark waar je alles vindt op het gebied van natuur, natuur historie uit de regio Rotterdam en de rest van de wereld. Het museum is een zelfstandige tak van Diergaarde Blijdorp. Het museum richt zich op de natuur in het sterk verstedelijkte metropool.

Lees verder

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam is gelegen aan het Rodezand in het hartje van Rotterdam, in het Timmerhuis. Met uitgebreid aandacht voor de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog waarbij Rotterdam hard getroffen werd. Maar ook de tentoonstelling ´Ambachtslieden´ met meer dan 200 originele foto´s.

Lees verder