Dagje weg

Zin in een uitje? Bezoek een dag of een weekend de gezellige stad Rotterdam. Kies één van de vele dagtochten of bezienswaardigheden. Zin in meer afwisseling? Stel zelf je dag of weekend samen met een mix van bezienswaardigheden en tochtjes. Zo stel je zelf het leukste dagje weg samen.

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp ben je wel een hele dag onder de pannen, er zo veel te zien en te doen dat je nog tijd tekort komt. Bezoek het mooie Oceanium met mega haaien en bekijk de dieren in de verschillende thema´s van het park. Maar ook ijsberen, giraffen, apen en natuurlijk dolfijnen en tijgers. Grrrrrr.

Lees verder

Miniworld

Met een oppervlakte van 600 m2 bekijk je heel regio Rotterdam in één middag, maar dan in het klein. Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland en zeker een bezoek waard. met of zonder kinderen is Miniworld Rotterdam voor iedereen een leuke belevenis en een lekker dagje weg.

Lees verder

Rondvaarten Spido

Rondvaarten Spido, niet alleen voor de traditionele rondvaarten, maar ook themacruises en volledige dagtochten. Leuke dagtocht naar de Rotterdamse haven, of gewoon een beetje ronddobberen op de Maas, het kan allemaal. Bekijk de ticketprijzen en bestemmingen. Ook voor reserveren.

Lees verder

Diergaarde Blijdorp is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Sinds 1855

Rotterdamse Haven

In grootte laat de Rotterdamse haven slechts drie andere havens voor gaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je een hele dag kunt vullen met rondleidingen en rondlopen in deze haven. Je kunt een rondvaart in de haven maken met Spido en vanaf het water de bedrijvigheid van de haven bewonderen.

Lees verder

Kralingse bos en plas

In het Kralingse bos en Kralingse plas kun je je met de hele familie een hele dag vermaken. Er is een kinderboerderij, er zijn leuke restaurants en café´s waar je wat kunt drinken of eten en als het weer het toe laat op het terras zitten. Het is een recreatiegebied van ruim 300 hectare. Genoeg te doen.

Lees verder

Fiets huren

Het huren van een fiets is een leuke gelegenheid om op een sportieve manier de stad te kunnen ontdekken. Je kunt je auto bij het verhuurbedrijf tegen een vergoeding parkeren en er vervolgens met een huurfiets op uit te gaan. Ook een elektrische fiets en een tandem behoren tot de mogelijkheden. Fietsen maar.

Lees verder

Als de Brienenoordbrug open gaat dan moet je gemiddeld 18 minuten wachten

Plaswijckpark

In het Plaswijckpark ben je de hele dag wel zoet. Maak een ritje met de boemeltrein, bezoek de kinderboerderij, rustig wandelen. Het kan allemaal. Ook zijn er diverse speeltuinen en ook de horeca is goed vertegenwoordigd. Maar ook een Engelse tuin met verschillende fonteinen is zeker de moeite waard.

Lees verder