De Kuip

De Kuip is al sinds 1937 het thuishonk van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Meerdere keren per jaar zit dit gebouw dan ook stampvol met mensen die meeleven met het voetbalteam en als supporter hun club steunen. De Kuip is een van de bekendste voetbalstadions van Nederland. Je hoeft niet van voetballen te houden om deze naam te herkennen. Toch is het zeker niet alleen een voetbalstadion. Er is van alles te doen en te beleven.

feyenoord-stadion-de-kuip

Rondleidingen in alle soorten en maten

Voor alle voetbalfans in Nederland, en zeker voor de Feyenoord fans, is misschien wel de meest interessante activiteit die je in De Kuip kunt ondernemen de rondleiding door het gebouw. Onder leiding van een gids wordt je meegenomen, zodat je ook eens achter de schermen kunt kijken hoe het er daar allemaal uit ziet. Voel hoe het is om in de spelerstunnel of de dug-out te staan. Rondleidingen zijn in verschillende vormen te boeken. Zo kun je kiezen voor een instap rondleiding, een privé rondleiding, of een kids tour. Je kunt ook een wedstrijd rondleiding boeken. Hiermee krijg je een rondleiding voordat de wedstrijd begint, zodat je kunt zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een wedstrijd. Beleef het stadion op zijn meest drukke en energierijke moment.

Bruidsfoto’s maken

Ga je trouwen met een echte voetbalfan? Dan is het een echte aanrader om de bruidsfoto’s in het stadion te nemen. Je zult je grote liefde er waarschijnlijk een enorm plezier mee doen. Daarnaast levert dit unieke plaatjes op, iets waar je zelf natuurlijk ook ontzettend vrolijk van kan worden. Als je kiest om trouwfoto’s te laten maken in De Kuip, dan heb je maar liefst 90 minuten om de mooiste plaatjes te schieten voor je in je fotoalbum. Er zijn verschillende plaatsen die voor een unieke invulling van de foto’s kunnen zorgen.

Kinderfeestje vieren

Een andere speciale gelegenheid die je kunt vieren in De Kuip, is het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter. De kinderen zullen het heel bijzonder vinden om in dit grote stadion rond te kunnen neuzen. Ze krijgen niet alleen een rondleiding, maar er wordt ook een speurtocht georganiseerd. En voor de jarige is er een cadeautje. Het bevat alle elementen waar je kind de show mee kan stelen en waarmee je kind indruk kan maken op zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Museum in de Kuip

Een must see voor de echte Feyenoord fans is het Feyenoordmuseum. Als je dit museum bezoekt als onderdeel van de rondleiding, dan is het helemaal gratis. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een bezoek te brengen aan het museum. Hier vind je de gehele geschiedenis van de Rotterdamse voetbalclub terug. Er zijn ontzettend veel foto’s en materialen te vinden die verwijzen naar de hoogte- en dieptepunten van de club. Daarnaast wordt aan de hand van een tijdbalk de geschiedenis van de club verbonden met de wereldgeschiedenis. Een bezoek aan dit museum is dus niet alleen heel vermakelijk, maar zeker ook heel leerzaam.

Evenementen

Een groot gebouw als De Kuip leent zich als geen ander voor het organiseren van verschillende evenementen. Of dit nou feesten, congressen, of vergaderingen zijn, het stadion biedt ontzettend veel mogelijkheden. Doordat er vijftien verschillende ruimtes te verhuren zijn, is er voor elke gelegenheid een passende locatie te vinden. Of het nou om veel of weinig mensen gaat, om een zakelijke of informele activiteit.

Adres en telefoonnummer

Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam
Telefoon: 010 492 9444