De Oude Haven

De Oude Haven van Rotterdam is een gebied in Rotterdam waar veel te vinden is op het gebied van kunst, cultuur en architectuur. Het is een gebied met aantrekkingskracht dat zich midden in deze geweldige stad bevindt. Een aantal van de andere bezienswaardigheden die op deze website genoemd zijn, zijn in dit gebied te vinden. Denk maar eens aan het Witte Huis en de Kubuswoningen. Daarnaast vind je hier diverse soorten horeca. Met andere woorden, een van de meest essentiële en drukbezochte delen van Rotterdam.

de-oude-haven-rotterdam

Wat is de Oude Haven?

De Oude Haven is een buurt in Rotterdam. Het is een ware trekpleister waar veel van de belangrijkste onderdelen van de stad samenkomen. Je vindt hier een samensmelting van de belangrijkste aspecten van een stad, namelijk wonen, werken en vertier. Het is dus niet alleen een regio die je als toerist echt bezocht moet hebben als je in Rotterdam bent, maar ook voor de inwoners is dit deel van de stad onmisbaar. De bruisende Oude Haven is te vinden achter de kubuswoningen en is vanwege zijn centrale ligging zeer goed bereikbaar. Er zijn meerdere grote parkeergarages in de buurt. Daarnaast kun je in de buurt je fiets veilig stallen en kun je met het openbaar vervoer tot op de Blaak komen, vanwaar je zo naar de Oude Haven toeloopt.

Bezienswaardigheden in deze buurt

Zoals gezegd zijn er verschillende bezienswaardigheden in dit deel van Rotterdam te vinden. Ten eerste vind je er de kubuswoningen, de bijzondere woningen die ontworpen zijn door de architect Piet Blom. Benieuwd hoe deze woningen er van binnen uitzien? Er is een modelwoning te bezichtigen tegen een zeer lage entreeprijs. Daarnaast vind je er het Witte Huis, een prachtig bouwwerk dat ooit de hoogste wolkenkrabber van Nederland vormde en tegenwoordig voornamelijk dienst doet als kantoorruimte. Bovenop het Witte Huis is een dakterras te vinden, vanwaar je een van de mooiste uitzichten over Rotterdam kunt beleven. Kijk voor meer informatie over deze bezienswaardigheden verder op deze website. Ook de Markthal is op loopafstand van de Oude Haven.

Horeca en terrassen

Hetgeen dat misschien nog wel voor de meeste aantrekkingskracht zorgt, is de horeca die er te vinden is. Hierdoor is het gebied niet alleen groots in wonen, werken en bezienswaardigheden, maar is het ook een plek om heerlijk te vertoeven. Dit maakt het plaatje compleet. Er zijn hier diverse restaurants en bars te vinden. De sfeer is er werkelijk heerlijk: levendig en ontspannen. Begeef je tussen de andere mensen die hier komen om van het leven te genieten en stort je in het echte Rotterdamse vrijetijdsleven. Met zijn ligging aan het water kom je hier helemaal tot rust. Pak hier snel een terrasje en beleef het zelf!

Gelderse Plein

In de Oude Haven wordt zelfs uitgebreid, zodat het gebied nog groter en aantrekkelijker wordt. Er komt een plein, het Gelderse Plein, dat ruimte biedt aan diverse ondernemers met een diversiteit aan vernieuwende ideeën en concepten. Daarnaast biedt dit mogelijkheden voor het organiseren van grootse evenementen. Op het gebied van muziek, kunst, cultuur en horeca zal hier in de toekomst nog meer te beleven zijn dan er nu al is. Houd dit gebied dus goed in de gaten, want de groeimogelijkheden worden ten volste benut.

Wil je weer terug naar het centrum, dan kun je dit in ongeveer 10 minuten lopen, daar vind je naast de Lijnbaan natuurlijk ook de bekende Koopgoot.