Diergaarde Blijdorp

Een stad is geen stad als er geen dierentuin in de buurt ligt. In Rotterdam is dat Diergaarde Blijdorp. Hier kun je de mooiste en meest aparte dieren bewonderen en even afstand nemen van de stad. In Diergaarde Blijdorp kom je zeker aan je trekken. Het is in mei 2016 zelfs uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux!

diergaarde-blijdorp

Opzet van de dierentuin

Als je denkt dat elke dierentuin hetzelfde is, dan heb je het mis. Elke dierentuin heeft zijn eigen opzet, en creëert daarmee een unieke sfeer. Ook Diergaarde Blijdorp doet dat. Het is een echte stadsdierentuin, die heel mooi is ingericht. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Een deel van het park bestaat uit een stuk met vooral tropische dieren en een stuk met ijs- en zeedieren. Dit deel van het park bevat een prachtig oceanium, waar je je ogen uit kijkt. Het andere deel van het park bestaat uit landdieren. Het park is opgedeeld in gebieden die overeenkomen met de wild- en natuurgebieden in diverse streken van de wereld. De diverse wereldgebieden die je in een dag in Diergaarde Blijdorp kunt verkennen zijn Afrika, Europa, Australië, Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

Dieren in Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft veel verschillende dieren die je kunt bewonderen. Zoals gezegd komen verschillende delen van het park overeen met verschillende werelddelen. Hier vind je dan ook de dieren uit die streken van de wereld. Afrika en Azië staan bekend als streken in de wereld waar de meest bijzondere grote dieren en zoogdieren te vinden zijn. Hier vind je dan ook het meeste aanbod. Zo zijn in Azië onder andere olifanten, neushoorns, makaken, komodovaranen, tijgers, panters en leeuwen te zien. In Afrika vind je onder meer zebra’s, gorilla’s, maki’s, stokstaartjes, nijlpaarden en struisvogels. Een ander gedeelte van het park waar veel dieren te bewonderen zijn, is het oceanium. Dit is een heel groot aquarium, waar een enorme hoeveelheid zeedieren te bezichtigen is. Al met al is er genoeg te zien en te beleven.

Kwaliteit en omgeving

Deze dierentuin heeft een omgeving gecreëerd zoals die moet zijn in een dierentuin. De paden zijn goed toegankelijk en van goede kwaliteit. Daarnaast is er overal langs de kant begroeiing te vinden. Zo vind je er bijvoorbeeld op verschillende plaatsen bamboe. Dit geeft een heel natuurlijk gevoel. Er hangt een prettige sfeer die je de stress van alle dag zal doen vergeten. Het is een dagje heerlijk genieten in Diergaarde Blijdorp. Door de kwaliteit en uitstraling van deze dierentuin, is hier zelfs de award voor mooiste dierentuin van de Benelux naartoe gegaan die is uitgereikt door ZooSite.

Duurzaamheid en natuurbehoud

Belangrijk om te benoemen is dat Diergaarde Blijdorp niet alleen hard werkt aan het creëren en behouden van een mooie en prettige dierentuin voor de bezoekers, maar dat er ook zoveel mogelijk wordt gezorgd voor natuurbehoud. De bezoekers worden optimaal geïnformeerd over de natuurlijke verblijfsomgeving van de dieren, er lopen diverse fokprogramma’s, natuurbehoudprojecten worden gesteund, er wordt een podium geboden aan natuurbehoudorganisaties en er wordt ruimte geboden aan inheemse natuur in de dierentuin. Daarnaast neemt duurzaamheid bij Diergaarde Blijdorp een belangrijke plaats in. In het kader hiervan wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld het gebruik van materialen, energieverbruik en -opwekking en de voeding van de dieren.

oceanium-rotterdam-blijdorp

Vlogs

Wat erg leuk is, is dat ook dierentuinen gebruik kunnen maken van de nieuwste technologische snufjes. Ook Diergaarde Blijdorp doet dat, door dieren te volgen met een webcam. Zo kun je bepaalde dieren de gehele dag live volgen, en worden er vlogs aangeboden over verschillende dieren op de website.

Openingstijden en tarieven

Blijdorp is dagelijks geopend van: 9:00 – 18:00 uur

Volwassene € 22,00 (kassa) – € 20,00 (online)
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 17,50 (kassa) –  € 15,50 (online)
Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
Begeleiders (vanaf 13 jaar) van gehandicapte personen (vanaf 3 jaar) alleen aan de kassa te koop € 12,00

Parkeren

Er is bij Blijdorp een groot parkeerterrein waar je voor € 8,50 de gehele dag je auto kunt stallen. Ook is er gelegenheid voor het opladen van je electrische auto.

Adres en telefoonnummer

Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam
Telefoon: 0900 1857