Euromast

De Euromast is misschien wel het bekendste bouwwerk in Rotterdam. Maar ondanks dat het zo bekend is, weten veel mensen niet wat het nu precies is en wat je er allemaal kunt doen. De veelzijdigheid van deze locatie zou je nog weleens kunnen verrassen.

euromast-rotterdam

Het gebouw

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Euromast gebaseerd op de mast van een schip. Het is dan ook een enorme paal, met bovenin een soort kraaiennest. Het gebouw is met een hoogte van 185 meter op dit moment het hoogste gebouw in Nederland. Dit is niet altijd zo geweest. Na de oorspronkelijke bouw, die eindigde in 1960, was het slechts 101 meter hoog. Omdat er steeds hogere gebouwen in de wereld geboren werden, en de Euromast niet in het niet wilde vallen, is er later bovenop het kraaiennest nog een extra space toren gezet. De reden voor de ontwikkeling van de Euromast, was de organisatie van de Floriade. Destijds is over de naam meteen heel goed nagedacht. Deze werd gekozen om het internationale karakter van het gebouw te versterken. Het woord mast wordt namelijk in heel veel verschillende talen gebruikt en de talen die deze naam niet gebruiken, hebben wel een woord wat erop lijkt.

Skyline bekijken

Heel interessant, al die informatie over het gebouw zelf. Maar wat is het nu eigenlijk? De Euromast is de ideale manier om de skyline van Rotterdam te kunnen bekijken. Niet overal is het nodig om hier hoge gebouwen voor te maken, maar in Rotterdam is dit zeker geen overbodige luxe. Deze stad heeft namelijk een skyline die er echt mag zijn en die jaarlijks vele toeristen trekt. De Maas met de havens en de Erasmusbrug die hier overheen loopt, en daarachter de gigantische stad, bieden bijzondere uitzichten. Vooral ’s avonds, als de stad helemaal is verlicht, is het uitzicht adembenemend. Op loopafstand vind je Historisch Delfshaven, tevens staat de mast vlakbij de Maastunnel.

Horeca

In de Euromast is ook horeca te vinden. Je kunt hier op verschillende manieren genieten van heerlijk eten, waarbij je ondertussen wordt vergezeld door een prachtig uitzicht over Rotterdam. Reserveer een brunch, lunch, diner, high tea of high wine. Mogelijkheden te over. Als je denkt dat je hier de hoofdprijs betaalt, kom je met de eerlijke en betaalbare prijzen bedrogen uit. Nog beter: er wordt een duurzaam beleid gehanteerd. Dus voor het milieu en de kwaliteit van leven van je nabestaanden hoef je het niet te laten.
Naast eten en drinken, biedt de Euromast de mogelijkheid om op een bijzondere locatie de nacht door te brengen. Zo zorg je voor een gepaste afsluiting van een enerverende dag. Kijk op de website van de Euromast voor alle mogelijkheden en laat je verrassen.

Spectaculaire activiteiten

Klinkt je dit allemaal wat saai in de oren en ben je een echte durfal die juist op zoek is naar avonturen? Ook dan kom je aan je trekken. Je zult het misschien niet geloven, maar je kunt vanaf de Euromast abseilen of tokkelen! Wil je de Euromast echt beleven, maar hoeft dat van jou niet op zo’n extreme manier, dan kun je bijvoorbeeld gratis gebruik maken van de Euroscoop, de panorama lift die vanaf 112 meter hoogte toegankelijk is.

Openingstijden en tarieven

De Euromast is iedere dag geopend.
April t/m september: geopend vanaf 9:30 uur
Oktober t/m maart: geopend vanaf 10:00 uur

Platforms: tot 22:00 uur
Euroscoop: tot 21:45 uur
Brasserie: tot 23:00 uur
Keuken: tot 22:15 uur

DELI: April t/m september: Geopend vanaf 9:30 uur
Oktober t/m maart: Geopend vanaf 10:00

Entree Euromast

Volwassenen € 9.50
65+ € 8.50
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6.10
Kinderen & Speuromaster € 11.25

Adres en telefoon

Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Telefoon: 010 436 4811