Feyenoord

Als je praat over Rotterdam, dan praat je voor de voetbalfans onder ons automatisch over Feyenoord. Zoals bij elke stad, vormt de voetbalclub een belangrijk onderdeel van de identiteit van Rotterdam.

stadion-feyenoord-de-kuip

Over Feyenoord

Het is niet eenduidig om over de oprichting van Feyenoord te praten. De club begon namelijk onder een heel andere naam. Waar in het begin, in 1908, een aantal jongens samen besloten om een voetbalclub op te richten, groeide dit na een aantal overwinningen steeds verder uit. Sinds 1912, het eerste jaar waarin Feyenoord in de derde klasse van de competitie van de Nederlandse Voetbalbond, wordt de naam ‘Feyenoord’ gebruikt. Vanaf dat moment worden ook de tenues gebruikt die we nu nog steeds van de club kennen: rood met wit gestreepte shirtjes, een zwarte broek en zwarte sokken. Als we praten over Feyenoord, dan praten we dus over een hele oude vereniging. Tegenwoordig wordt Feyenoord gezien als een van de grootste clubs binnen het Nederlandse voetbal. Er wordt dan ook al jarenlang in de eredivisie gespeeld, waarin er in de ene periode meer successen worden behaald dan in de andere.

Belangrijke prijzen

Zoals gezegd is Feyenoord een hele oude club. Er is dan ook genoeg historie die het benoemen de moeite waard is. De club heeft in het verleden diverse belangrijke prijzen gewonnen. Zo is deze voetbalvereniging sinds het begin van zijn bestaan maar liefst 14 keer landskampioen geworden, heeft de club 12 keer de KNVB-beker gewonnen, zijn de toenmalige ploegen maar liefst twee keer in het bezit geweest van de UEFA-cup en is zowel de wereldbeker als de Europacup een keer in handen geweest van Feyenoord.

Voetbalwedstrijden bijwonen

Als je voetbal een leuke sport vindt, dan is het aan te raden eens een voetbalwedstrijd bij te wonen in het stadion. De Kuip is een ontzettend groot stadion, waar plek is voor maar liefst 51.577 bezoekers. Het is dan ook een immense ervaring om je in dit stadion te bevinden tijdens een wedstrijd die in zijn geheel is uitverkocht. Koop voor de grap eens een ticket voor de bovenste rij, dan kun je met eigen ogen aanschouwen hoe groot het stadion is. Dit is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. Naast de hoeveelheid mensen, iets dat op zich al overweldigend is, geeft het een ontzettend gaaf gevoel om samen hetzelfde team aan te moedigen. Als er een goal wordt gescoord, dan weet je niet wat je meemaakt. Een ervaring op zich.

Een bezoek aan De Kuip

Net als wanneer je graag een bezoek brengt aan Camp Nou als je Barcelona bezoekt, zo is ook De Kuip een trekpleister in Rotterdam. Je kunt er kennismaken met het stadion en met de geschiedenis van de club, door deel te nemen aan de rondleiding en een bezoek te brengen aan het museum. Daarnaast biedt het stadion vele mogelijkheden voor vertier. Er is een brasserie, er kunnen kinderfeestjes worden gevoerd, en er zijn maar liefst 15 zalen aanwezig die gebruikt kunnen worden voor verschillende evenementen, zoals feestjes, congressen, vergaderingen en noem maar op. Als je in Rotterdam bent, is een bezoek aan De Kuip dan ook zeker aan te bevelen.