Fiets huren Rotterdam

Eenvoudig en goedkoop fietsen in Rotterdam met auto parkeren en fietsen. Rotterdam en omgeving is uitermate geschikt om met de fiets te ontdekken. Maar als je van ver komt dan is het een beetje lastig om de fiets mee te nemen. Daar hebben ze in Rotterdam aan gedacht. Je kan namelijk gebruik maken van de special park & bike mogelijkheid. De auto parkeer je op een aangewezen parkeerplaats in de stad en kost 15 euro. De fiets haal je op bij park & bike. Het huren van een fiets kost 12,50 per dag. Voor meer dagen zijn speciale tarieven beschikbaar. Vooraf reserveren is gewenst, ook voor de auto.

fietsen-in-rotterdam

Een geheim stukje origineel oud Rotterdam

Een tocht door de stad op de fiets kan op vele manieren. Als je echt alles wilt zien zal je aardig wat kilometer maken dus is het verstandig vooraf te bepalen welke punten je sowieso niet wil missen. Vanzelfsprekend mag Historisch Delfshaven niet op je fietstocht onderbreken. Dit oude deel van Rotterdam ademt nog de sferen uit van de 17e eeuw en doet soms meer denken aan het centrum van Amsterdam. Maar zeg dat nooit tegen een Rotterdammer, en al zeker niet hardop tegen een inwoner van Delfshaven.

Via Crooswijk fietsen naar het Kralingse bos

Het Kralingse bos is van oudsher bekend om zijn vele festivals in de jaren ’60 en ’70 ten tijde van de flower power. Nog altijd is het enorme park zeer in trek bij de inwoners van Rotterdam en toeristen. Vanuit de binnenstad kun je eenvoudig naar het Kralingse bos fietsen door het Oude Noorden en Crooswijk te doorkruisen. Onderweg kan je enkele keren stoppen om te genieten van de statige lanen en singels, zoals de Noordsingel. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten fietsen naar het Kralingse bos. Daar staan vele wegwijzers en word je uiteindelijk vanzelf weer de stad in geloodst.

Via de Erasmusbrug naar Hotel New York

Als je echte fietskuiten hebt kan je de uitdaging met de Erasmusbrug eens aan gaan. Via deze beroemde brug fiets je naar de Kop van Zuid waar onder meer de Cruiseterminal staat en Hotel New York. Dit was ooit de plek waar duizenden mensen met de Holland Amerika Lijn hun geluk in Amerika gingen beproeven. Vanaf het terras van Hotel New York heb je een prachtig uitzicht over de Maas en het Park en Euromast. Als je tijd genoeg hebt en je houdt van schaaldieren dan moet je zeker de fruits de mer bij Hotel New York bestellen.

Fietstocht langs de Rotte

Om alle geheime Rotterdamse plekjes die je met de fiets kan bezoeken op te noemen zou je een boek nodig hebben, er is heel veel te zien en de stad leent zich beter dan welk stad van dit formaat dan ook voor het maken van fietsexcursies. Ook de nabije omgeving is zeer de moeite waard om te bezoeken zoals, het bijna vergeten riviertje De Rotte, waar Rotterdam haar naam aan te danken heeft. De fietsroute langs de Rotte behoort tot de mooiste fiets routes van heel Nederland. Het riviertje meandert tot aan Zevenhuizen, waar een serie authentieke molens staan. Onderweg zijn er voldoende cafés voor een versnapering.

Adres en telefoon

Adres: Couwenburg 58, 3032 AG Rotterdam (in de buurt van Hofplein)
Telefoon: 010 413 5958

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: van 07:30 tot 18:00
Zaterdag: van 9:00 tot 17:00
Zondag: gesloten

Prijzen

Fiets: €12.50 per dag
Tandem: €20.00 per dag
E-bike: €20.00 per dag
Kinderfiets: €12.50 per dag
Parkeerplaats voor auto: €15.00 per dag