Futureland Tweede Maasvlakte

De naam zegt al een beetje, maar bij Futureland Rotterdam wordt getoond wat er gebeurt in de nieuwe haven op de Maasvlakte 2. Het informatiecentrum geeft informatie voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt er van alles leren over hoe zand wordt opgespoten, hoe kranen en schepen werken en hoe containers op de Maasvlakte behandeld worden. Je kunt ook virtueel een reis maken over de havens van Rotterdam. Dit wordt de ‘Future Flight Experience’ genoemd. Hierbij ga je driedimensionaal vliegen over de Maasvlakte. Je kunt zelf kiezen waar je heen vliegt. Dit is voor zowel kinderen als volwassenen een erg leuk uitje.

futureland-tweede-maasvlakte

Voor kinderen en voor volwassenen

Voor kinderen is er nog meer te doen. Zo is er een enorm grote wereldbol te vinden, die laat zien dat het nodig is om de haven uit te breiden. Je kunt zien wat er allemaal voor vraag is vanuit het buitenland. Om aan deze vraag te voldoen is een haven onmisbaar. Vanuit de haven van Rotterdam kun je namelijk alle kanten op. Je kunt de Noordzee op waarna je naar praktisch elk land snel kan varen. Je kunt echter ook het binnenland van Europa in via de Rijn en de Maas. Een haven in Rotterdam is dus precies wat de handel in de wereld nodig heeft. Daarom is een nieuwe haven nodig, want de vraag stijgt alleen maar.

Interactieve maquette

Ook voor kinderen is het makkelijk om te zien hoe de plannen eruit. Ze hebben het namelijk begrijpelijk gemaakt voor iedereen hoe alles gaat gebeuren en hoe dat eruit moet komen te zien uiteindelijk. Ook hoe het gedaan wordt, wordt uitgelegd. Voor de actieve burger die geïnteresseerd in de bouw en de fasen van de haven is het leuk om te zien hoe dit gebeurt. Daarnaast is het natuurlijk een immens project, dat leuk is om te gaan kijken hoe het in zijn werk gaat. De uitleg wordt ondersteund door een interactieve maquette.

Watertheater

Bij Futureland is ook een watertheater te vinden waar films worden vertoond. Op dit moment speelt er de film ‘Zeezicht’. Het leuke aan het Watertheater is dat het wordt vertoond op een groot watergordijn, wat een bijzondere ervaring is voor zowel kinderen als volwassenen. Het Watertheater bevat ook de Brain Box. Dit is de schatkist van de Maasvlakte 2, waar je alles kan vinden over de bouw van de Maasvlakte 2.

Tentoonstellingen en rondleidingen

Je hoeft het Futureland niet helemaal in je eentje te ontdekken. Er worden ook tentoonstellingen en rondleidingen verzorgd door Futureland. Er is elke zondag om 13:15 uur een rondleiding, maar als er geen rondleidingen zijn, kun je een audiotour doen. Je kunt ook met de Futureland Ferry of de Futureland Express XL gaan. Deze laatste is een grote bus waarmee je over de Tweede Maasvlakte kunt gaan.

Naast dit alles kun je bij het restaurant met terras lunchen of koffie drinken. Dit heeft een uitzicht over de Noordzee en de havens. Je kunt de dag ook samen doen met het strand van de Maasvlakte, zodat je een hele dag weg hebt.

Adres en telefoon

Adres: Havennummer 8360, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte Rotterdam
Telefoon:010 252 2520

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00–17:00
Woensdag: 10:00–17:00
Donderdag: 10:00–17:00
Vrijdag: 10:00–17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: 11:00–17:00

Toegangsprijs

Gratis
Rondleiding en audiotour zijn niet gratis

Let op!

Futureland ligt niet in de buurt van Rotterdam centrum, het is ongeveer 46 km. vanaf het centrum.

Er zijn ook andere dingen te doen die wel in Rotterdam liggen, ook voor de kinderen.