Gebouw Delftse Poort

Als we spreken over bijzondere en moderne gebouwen in Rotterdam, dan kan Gebouw Delftse Poort niet ongenoemd blijven. Het is een enorm gebouw met een majestueuze en zeer moderne uitstraling. Daarnaast heeft het een ontzettend veelzijdige functie. Als je een echte liefhebber bent van leven volgens de laatste standaarden, design en bedrijvigheid, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Gebouw-Delftse-Poort

Het gebouw Delftste Poort

Kijkend naar het Gebouw Delftse Poort, valt meteen op dat een bouwwerk als dit in een stad als New York niet zou misstaan. Het is een kantoorgebouw met 41 verdiepingen. De ontwerper is Abe Bonnema, die hiermee begin jaren ’90 een hoogte van 164 meter heeft weten te bereiken. Inmiddels is het gebouw wat lager, namelijk 151 meter. Dat komt doordat de antenne die bovenop het gebouw stond er in de loop van 2012 vanaf is gehaald.

Zeer veelzijdige kantoorfunctie

Het Gebouw Delftse Poort is officieel een kantoorgebouw. Er zijn dan ook ontzettend veel kantoren te vinden. Deze kantoren zijn ideaal gelegen, op een centrumlocatie, met een luxe en moderne uitstraling. Naast de kantoren van verschillende bedrijven die hier zijn gevestigd, heeft het gebouw een zeer veelzijdige functie. Het is zo ingericht dat het kan voldoen aan de vraag van inwoners en ondernemers die in de laatste jaren is ontstaan. Zo zijn er bijvoorbeeld flexwerkplekken te vinden. Deze kunnen gebruikt worden door medewerkers van bedrijven en ZZP’ers die een werkplek zoeken of die willen overleggen of vergaderen. Alle benodigde onderdelen zijn er te vinden: een inspirerende ruimte met voldoende werkplekken, stopcontacten voor laptops en andere apparaten, gratis wifi, een espressobar een foodcorner.

Boven heb je een schitterend uitzicht over de stad

Andere functies van gebouw Delftse Poort

Naast de zakelijke functie van het gebouw, heeft het Gebouw Delftse Poort nog veel meer te bieden. Zo kun je er (zakelijke) evenementen houden, worden er rondleidingen door het gebouw gegeven, is er een divers aanbod aan horeca waar je gebruik van kunt maken, zijn er bedrijven op het gebied van retail gevestigd en is er zelfs een moderne gym te vinden. Dit sportcentrum is geen fitnesslocatie, maar een gym volgens de allerlaatste standaarden, waar je op een creatieve en ongewone manier wordt uitgedaagd. Je kunt je je hier helemaal uit de naad werken met paalconstructies, verschillende soorten ballen en gewichtheffers. Daarnaast kun je er yogalessen volgen en boksen.

Waar te vinden?

Als je het Gebouw Delftse Poort graag wilt bezoeken, hoef je niet lang te zoeken. Het ligt namelijk erg centraal, naast het centraal station aan de Weena, midden in het centrum. Als je met de auto naar Rotterdam komt, dan kun je de borden naar het centrum volgen en je auto parkeren in een van de vele parkeergarages die Rotterdam rijk is. Met het openbaar vervoer kun je bij het centraal station uitstappen. Het ideale van deze centrale ligging, is dat een bezoek aan Gebouw Delftse Poort ideaal te combineren is met een dagje shoppen en een bezoek aan bijvoorbeeld de markt op de Blaak, de Markthal, de Kubuswoningen en de Oude Haven. Dit is allemaal op loopafstand te doen, het Holland Casino ligt er zelfs op slechts 100 meter vandaan, recht aan de overkant.