Hofplein

In Rotterdam is het Hofplein te vinden. Het Hofplein is zowel de benaming voor een gebied in Rotterdam, als voor een bekende theaterschool. Beide onderdelen vullen de creatieve en ondernemende geest van Rotterdam perfect aan. Lees snel verder en laat je verrassen!

hofplein-in-rotterdam

Hofpleintheater

Het Hofpleintheater is een grote theaterschool. Er worden hier ontzettend veel verschillende soorten theaterlessen gegeven. Het zijn allemaal lessen voor kinderen die geboeid zijn door de culturele kant en alles willen leren over de verschillende aspecten van theater. Werkelijk alle doelgroepen kunnen hier terecht. Zo zijn er lessen voor kinderen met autisme, wordt er in samenwerking met een mbo-school theateronderwijs gegeven, en zijn er verder theaterlessen voor alle leeftijdscategorieën. Zowel peuters van 2-3 jaar, als jongeren tot 20 jaar kunnen hier terecht. Naast lessen die gegeven worden op dit gebied, zijn er ook een groot aantal voorstellingen te bezichtigen die gespeeld worden door de kinderen die les volgen aan het Hofplein Theater.

Waar het Hofpleintheater zich sterk voor maakt

Door het geven van een groot aantal lessen voor kinderen van jong en oud en met allerlei verschillende achtergronden en het verzorgen van diverse voorstellingen, zorgt het Hofpleintheater ervoor dat cultuur middenin de samenleving staat en dat kinderen hier al vanaf jonge leeftijd mee in aanraking kan komen. Door middel van de voorstellingen, kan iedereen het talent van de kinderen bewonderen. Op deze manier kunnen alle mensen uit de regio en verder kennismaken met cultuur en theater en ligt het uitkomen van een droom op theatergebied voor kinderen binnen handbereik. Het Theater maakt zich er dan ook erg sterk voor dat cultuur een belangrijke en gegronde plaats gaat innemen binnen de Nederlandse educatie.

Het Hofplein in Rotterdam: De Hofbogen

Naast het Theater, bestaat er nog een ander bekend Hofplein in Rotterdam. In dit gebied vind je onder andere de Hofbogen. De Hofbogen bevindt zich in het spoorwegviaduct, dat in het verleden lange tijd heeft leeggestaan. Het gebied is in 2006 opgekocht door twee woningcorporaties, en sindsdien is er hard gewerkt aan de ontwikkeling ervan. Vandaag de dag herbergt de Hofbogen een groot aantal ondernemers, die allen onderscheidend zijn en unieke en bijzondere concepten de wereld in brengen. Het gebied waar al deze ondernemers te vinden zijn, is bijna 2 km lang. De verscheidenheid aan ondernemers is werkelijk ontzettend groot. Zo zijn er verschillende horecagelegenheden te vinden, zijn er verschillende ambachtslieden die er hun winkel hebben, en zijn er veel verschillende kleding- en designwinkels die hier hun deuren hebben geopend.

Inspirerende sfeer

De Hofbogen vormt een gebied dat uitstekend aansluit bij de rest van de stad. Je vindt er creativiteit, innovatie en vernieuwende concepten, wat zorgt voor een zeer inspirerende sfeer. Daarnaast is het er door de vele verschillende bars en restaurants heerlijk vertoeven. Deze combinatie vind je ook terug in andere delen van de stad, zoals de Oude Haven. De combinatie van dit soort regio’s met de vele bezienswaardigheden die Rotterdam rijk is, maakt het een bijzondere en veelzijdige stad voor zowel toeristen, als inwoners.

Adres Hofpleintheater

Benthemplein 13, 3032 CC Rotterdam
Telefoon:010 243 5055