Hop-on Hop-off Rotterdam

Rotterdam is een stad waar je goede benen voor moet hebben. Er is veel moois te zien maar de meest bijzondere plekjes vind je op plaatsen die niet altijd centraal liggen. Een manier om de stad in vogelvlucht te gaan bekijken voordat je naar die speciale plekjes gaat is gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bus. In de meeste grote steden in Europa rijden deze toeristische bussen rond en hebben vaak een open gedeelte op de tweede verdieping van de dubbeldekker bus. Deze bus heeft dat niet. Om veiligheidsredenen is het dak gesloten.

Hop-on-Hop-off-Rotterdam

Uitstappen en instappen op vaste punten wanneer jij dat wilt

De essentie van de Hop-on Hop-off bus is eenvoudig. De bus rijdt een vaste route en aan boord vertelt een gids over de omgeving waar je op dat moment bent, of voorbij gaat. De bus stopt op vaste plekken op die route en biedt je de mogelijkheid om de bus te verlaten. Als je dan even hebt rondgewandeld en gezien hebt wat je wilde zien dan kan je even later de volgende Hop-on Hop-off bus pakken om de route te vervolgen. Zo kan je veel zien en hoef je niet steeds een tram te pakken of uit te zoeken hoe je terug moet komen.

Combinatie ticket andere attracties mogelijk

Met de Hop-on Hop-off bus word je langs plekken geloodst als de Coolsingel waar het stadhuis staat, het Museumpark, de Oude Haven en de Markthal, de Euromast, Kop van Zuid waar Hotel New York en de Cruiseterminal staat. En natuurlijk de Erasmusbrug. Een rondje rijden zonder uit te stappen duurt ongeveer een uur. Het officiële vertrekpunt is centraal station. De dienst begint dagelijks om 10:00 uur en de laatste bus vertrekt vanaf centraal om 17:00 uur. Een ticket voor de bus kost 17 euro voor volwassenen en 8,50 voor kinderen. Het is ook mogelijk combinatie tickets te boeken voor andere attracties.

Uitstappen bij Markthal en Oude Haven

Tijdens de route kom je langs de Markthal en de Oude Haven. Een mooi punt om uit te stappen want hier valt een hoop te zien. De Markthal is vrij nieuw maar heeft internationaal veel publiciteit gekregen en dus al zeer beroemd. Hier kan je heerlijk shoppen en smullen van al het lekkers dat wordt aangeprezen. Tegenover de Markthal vind je de wereldberoemde kubuswoningen. Als je eens een kubuswoning van binnen wilt zien dan kan je een modelwoning in gaan. De kubuswoningen zijn bewoond door gewone Rotterdammers. Op dinsdagen en zaterdagen is het terrein tussen de Markthal en de kubuswoningen voorzien van honderden leuke marktkramen.

Hop off naar top van de Euromast

De Hop-on Hop-off bus heeft een official stop bij de Euromast. Als je die wilt bezoeken dan kan je vooraf een ticket kopen in combinatie met je ticket voor de bus. De Euromast biedt een geweldig uitzicht over Rotterdam en het havengebied. Je kunt tot aan de kust kijken en met helder weer kan je het centrum van Den Haag zien liggen. Het Park dat aan de voet van de Euromast ligt is een oase van rust waar het heerlijk wandelen is. Met mooi weer strijken de inwoners van Rotterdam hier neer met flessen wijn en hapjes.

Op- en afstappunten

Centraal Station
Museumpark
Euromast
Erasmusbrug bij Spido
Kop van Zuid
Markthal
Oude Haven
Stadhuis Coolsingel

Prijzen

24-uurs kaartje
Volwassene €17.00
Kind 4-11 €8.50

48-uurs kaartje
Volwassene €25.00
Kind 4-11 €12.50