Kralingse bos en Kralingse plas

Samen met de Kralingse Plas vormt het Kralingse bos een recreatiegebied. Door alle activiteiten en mogelijkheden is er van alles te doen in dit uitgestrekte gebied, welke in het noorden van Rotterdam ligt. Met ruim 300 hectare heb je alle mogelijkheden qua sport, een dagje uit met je gezin, eten en drinken. Het gebied is zelfs meer dan één keer genomineerd vanwege de beste openbare ruimte in Nederland. Wat is er allemaal te zien en te beleven in dit recreatieve gebied?

Sportmogelijkheden

Het Kralingse bos biedt de perfecte mogelijkheden om allerlei sporten te beoefenen. Voor de wandelaars zijn er verschillende wandelpaden die belopen kunnen worden. De hardlopers kunnen een mooie ronde maken om de Kralingse Plas. Deze is ongeveer vijf kilometer lang. Op deze plas kun je allerlei watersporten uitoefenen. Wat dacht je van varen, zeilen, roeien of zelfs surfen? Bij de zeilschool is het mogelijk om zeillessen te volgen. Er zijn tevens speciale routes voor fietsers, skaters en ruiters.

Andere activiteiten (voor kinderen)

Aan de oostkant van het bos ligt een openbare golfbaan, waar je een potje kunt golfen. Voor de kinderen is er een klimpark in het Kralingse bos. Met zes parcoursen kunnen jij en je kinderen tokkelbanen, wiebelbruggen en touwladders beklimmen. Let er wel even op dat deze parcoursen vanaf 8 jaar en met een lengte van 1.30 toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er veel meer andere voorzieningen waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Ze kunnen hun energie kwijt in de speeltuinen, de kabelbaan, waterglijbaan en met een zandmachine. Tevens is er een speciaal kinderbadje met strand, een gratis Kinderboerderij en aan de rand van het bos ligt een hertenkampje.

Monumentale molens

Bij de Kralingse Plas staan twee molens daterend uit de achttiende eeuw. Deze worden De Ster en De Lelie genoemd. Het zijn de enige werkende molens in Nederland die snuif- en specerijen produceren. Deze molens zijn te bezichtigen wanneer ze in bedrijf zijn. Dit is elke tweede zaterdag in de maand. Je kunt dan uitleg krijgen over de productiegoederen. Op donderdag is de molen ook vaak geopend.

Uitgebreide eetmogelijkheden

Om een terrasje te pakken of om even wat te eten heb je de keus uit verschillende restaurants. Voor heerlijke pannenkoeken kun je terecht in de restaurants in het Kralingse bos. Maar ook rond de Kralingse Plas liggen diverse restaurants en brasserieën. Vanaf de oost- en noordkant van deze plas heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de Rotterdamse stad, het Kralingse Plas en het bos.
Café-Restaurant De Tuin is een veel bezochte plek en heeft één van de beste terrassen van de stad Rotterdam. Deze ligt tussen de twee monumentale molens in.

Picknicken of barbecueën

Geen zin om een restaurant te bezoeken? De Kralingse Plas heeft genoeg grasvelden waar lekker gepicknickt kan worden. Voor een barbecue kun je terecht aan het Langepad. Deze is op de velden te vinden die gelegen zijn bij het strandbad. Volg hiervoor de borden. Houd er rekening mee dat er geen open vuur mag zijn.

Waar vind je het Kralingse bos en Kralingse plas

Het Kralingse bos vind je in de wijk Kralingen, boven het Oude Noorden en naast de wijk Hillegersberg.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Tram 7 richting de Erasmus Universiteit/Willemsplein
Uitstappen bij halte Voorschoterlaan
Via de Rozenburglaan lopend 10 minuten

Of
Metro Caland richting Schiedam Centrum/Nesselande
Uitstappen bij station Voorschoterlaan
Via de Rozenburglaan lopend 10 minuten