Kunsthal Rotterdam

Naast Boijmans van Beuningen, het Wereldmuseum, het Natuurhistorisch Museum en tal van andere musea, vind je in Rotterdam ook de Kunsthal. De Kunsthal is een relatief nieuw museum, dat pas in 1992 haar deuren opende. Sinds die tijd is het rap in populariteit gestegen. Wat is er dan zo bijzonder aan de Kunsthal?

kunsthal-rotterdam

Wat is er te zien in de Kunsthal?

In de Kunsthal kun je alles vinden over kunst en cultuur van toen en nu. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te bezichtigen van contrasterende onderwerpen en diverse onderdelen binnen de kunst en cultuur. Dit zorgt ervoor dat er op elk moment voor iedereen wat te zien is, maar ook dat je geconfronteerd wordt met de veelzijdigheid van dit onderdeel van onze samenleving. Door steeds te vernieuwen en andere tentoonstellingen aan te bieden, en door een breed scala aan onderwerpen te presenteren, word je in de Kunsthal telkens weer opnieuw verrast. En dat is precies de bedoeling van deze bezienswaardigheid. De missie is om zowel kunst, als culturele aspecten te tonen en deze te verbinden aan de maatschappij. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zodat je wordt uitgedaagd om verder na te denken over de onderwerpen en dat wat je ziet in dit museum.

Verschil tussen de Kunsthal en andere musea

Veel musea hebben een aanbod op een redelijk specifiek gebied en kleuren redelijk binnen de lijntjes. De Kunsthal wil juist verrassen, vernieuwen en uniciteit bieden. Door de aanpak van dit museum, is het niet alleen in ons eigen land, maar ook internationaal gezien steeds populairder. De Kunsthal is spraakmakend en anders. Dat is al te zien op het moment dat je de website bezoekt. Een groot gedeelte van dat wat hier tentoongesteld wordt, is verkregen door samenwerking met andere musea, organisaties en instellingen, terwijl andere musea voor het grootste deel steeds wisselen tussen werken uit hun eigen depots. In 2013 is er bijvoorbeeld een modecollectie van Jean Paul Gaultier tentoongesteld.

Gebouw

Als je het hebt over de Kunsthal, dan is niet alleen de binnenkant het bespreken waard. Ook het gebouw is, zoals veel gebouwen in Rotterdam, een architectonisch hoogstandje. Wederom een fantastisch gebouw met een moderne uitstraling. Je zou in Rotterdam een tour kunnen doen langs al deze gebouwen. Je zou je dan de hele dag niet hoeven vervelen. Het ontwerp voor het gebouw komt uit handen van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas. Het contrasterende effect dat wordt bereikt met de verschillende tentoonstellingen die worden aangeboden, wordt doorgezet in het gebouw. Zo zijn er hele bijzondere en kostbare materialen gebruikt voor de bouw van de Kunsthal, maar ook hele simpele en goedkope. Dit zorgt voor eenduidigheid en een krachtig karakter. Het gebouw biedt ruimte aan zeven tentoonstellingszalen, een auditorium en aan een café.

Bereikbaarheid

Wie de Kunsthal wil bezoeken, hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken. Het gebouw ligt namelijk in het museumpark. Vanaf het centraal station is de afstand goed te lopen, dit kost je zo’n 20 minuten. Je kunt ook de tram of de metro nemen. Ook met de auto ernaartoe gaan is goed te doen, want je raakt je auto gemakkelijk kwijt in de parkeergarage van het museumpark. Alle zalen zijn rolstoel toegankelijk en in de parkeergarage is ook plek voor parkeren voor mindervaliden. Zo is de Kunsthal toegankelijk voor iedereen. Vlakbij vind je de Euromast en Historisch Delfshaven.

Openingstijden en toegangsprijzen

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur
Zondag van 11:00-17:00 uur

Volwassenen € 12.00
CJP en studenten t/m 26 jaar € 6.00
Jongeren 6 t/m 18 jaar € 2.00
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Museumkaart, Rotterdampas gratis
ICOM-pas, Vereniging Rembrandt pas gratis
Kunsthal Vrienden / Cirkel / Zakenkring gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART gratis
Museumparkticket € 27.50
Groepen v.a. 15 personen € 9.00 p.p.
Combinatieticket Euromast volwassenen € 17.20
Combinatieticket Euromast 12 t/m 18 jaar € 10.20
Combinatieticket Euromast 6 t/m 11 jaar € 7.75

Adres en telefoon

Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010 – 4400 300