Markthal

Een bezoekje aan Rotterdam is niet compleet zonder een kijkje te nemen in de markthal. Deze bevindt zich midden in het centrum van Rotterdam, en je komt er bij een wandeling door de stad dan ook bijna als vanzelf bij uit. Waarschijnlijk heb je vast weleens gehoord van deze bezienswaardigheid. Maar wat houdt het precies in? Hier lees je er alles over.

markthal-rotterdam

Markthal een bijzonder gebouw

De Markthal in Rotterdam is op twee manieren bijzonder interessant te noemen. Zowel het gebouw zelf, als de functie ervan trekken publiek. Het gebouw op zich is al heel bijzonder. Hoewel de Rotterdammers zelf er misschien inmiddels aan gewend zijn, kijk je je als toerist de ogen uit. Het gebouw is op een ontzettend mooie, architectonische manier vormgegeven. Als je dacht dat het gebouw van buiten bijzonder was, dan zal je versteld staan wanneer je de binnenkant gaat bekijken. Als je in de markthal loopt, dan loop je eigenlijk onder een gigantisch kunstwerk door, gemaakt door de kunstenaar Arno Coenen. Een spectaculair project, dat het grootste kunstwerk ter wereld opleverde, genaamd de Horn of Plenty (hoorn des overvloed). Het beslaat in totaal een oppervlakte van maar liefst 11.000 m². Overal op de boog is wel wat moois te zien in de vorm van gigantische, kleurrijke vruchten en bloemen.

Een bruisend centrum

Niet alleen de vormgeving van het gebouw mag er zijn. De functie ervan is namelijk even bijzonder in Nederland. Het is de eerste overdekte markt van het land, die in oktober 2014 geopend is door koningin Máxima. Hiermee heeft deze immense hal een bruisende en levendige functie. Er zijn altijd veel verschillende handelaren die hun waren aanprijzen, en mensen die op zoek zijn naar koopjes. Behalve dat je er lekker kunt winkelen en op zoek kunt gaan naar mooie en lekkere spullen tegen een goede prijs, kun je er ook de hele dag door heerlijk eten. Dat zorgt ervoor dat de markthal een fijne ontmoetingsplek is. Hier neerstrijken voor een hapje en een drankje vormt een ware belevenis.

Wonen op een bijzondere en levendige plek

Lijkt het je heerlijk om je constant te begeven op een levendige plek als deze? Dat kan. Boven de markthal zijn namelijk woningen gebouwd. Het is een bijzondere plek om te wonen, waarbij je alle winkels en het hele centrum van Rotterdam binnen handbereik hebt. Als je denkt dat wonen op deze plek ontzettend duur is, dan kun je je laten verrassen. Er zijn hier 102 appartementen te vinden met een verkoopprijs vanaf €239.500,-. Daarnaast zijn er 24 penthouses gebouwd. Op de website kun je je laten informeren over de mogelijkheden. Op dit moment zijn de woningen allemaal verkocht, maar je weet natuurlijk nooit wanneer er weer iemand gaat verhuizen…

Even binnen gluren? (video)

Bereikbaarheid

De markthal is heel gemakkelijk te bezoeken. Trein, bus, metro en tram stoppen namelijk allen bij station Blaak, waar het gebouw zich bevindt. Daarnaast ligt er een parkeergarage direct onder de markthal, zodat je ook met de auto meteen op de plaats van bestemming bent. Als je de Markthal wilt bezoeken, houd dan wel rekening met wachttijden op drukke dagen. Door de goede doorstroming hoef je echter meestal niet erg lang te wachten. Daarnaast is toegang tot dit gebouw het wachten meer dan waard.

In de buurt van de Markthal

Er is nog genoeg te doen als je klaar bent. Op dinsdag en zaterdag vind je naast de Markthal de weekmarkt Binnenrotte, daar kun je ook nog uren overheen banjeren. Maar ook in de buurt de Oude Haven waar je het Witte Huis zult zien. Ook de Kubuswoningen liggen op loopafstand. Regelmatig vind je in de buurt een boekenmarkt en een marktje waar postzegels en munten te koop worden aangeboden. Ook ben je niet ver van het centrum van Rotterdam af, je kunt daar gemakkelijk in 15 minuten naar toe lopen.

Openingstijden en parkeren

Marktkramen

Maandag t/m donderdag & zaterdag 10:00 tot 20:00 uur
Vrijdag 10:00 tot 21:00 uur
Zondag 12:00 tot 18:00 uur

Openingstijden Albert Heijn

Maandag t/m zaterdag 08:00 tot 21:00 uur
Zondag 10:00 tot 21:00 uur

Horecagelegenheden

De verschillende horecagelegenheden hanteren eigen openingstijden.

Parkeergarage

De parkeergarage is 24 uur, 7 dagen per week geopend.

Adres en telefoon

Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam
Telefoon: 030 234 6486