Miniworld Rotterdam

In Miniworld Rotterdam kun je genieten van een gehele miniatuurwereld die overdekt is. Het is de grootste miniatuurwereld van Nederland die overdekt is, met een oppervlakte van 600 vierkante meter. Het is een schaal van 1 op 87 waarin de wereld is nagemaakt. De attractie heette eerder Railz Miniworld, maar sinds 2012 heet het Miniworld Rotterdam. Miniworld Rotterdam is te vinden aan het Weena in Rotterdam, dit is op loopafstand van het Centraal Station.

miniworld-rotterdam

Wat is er te doen in Miniworld Rotterdam?

In Miniworld Rotterdam kun je kijken naar een wereld in miniatuurformaat. Het is geopend op 30 maart 2007 en heeft tot nu toe altijd veel bezoekers gehad. Het is begonnen als een permanente tentoonstelling van modelspoor en modelspoorbanen. Dit is uitgegroeid tot een wereld aan andere modelbouw, zoals landschappen en maquettes van gebouwen. Daarmee is Railz Miniworld niet meer de geschikte naam voor de attractie. Vanaf 2012 heet het dus Miniworld. Het leuke aan Miniworld is, is dat het een eigen tijd heeft. Zo heeft een dag in de miniwereld niet 24 uur, maar 24 minuten. Dan wordt het dus op een gegeven moment nacht, waarin het donker wordt en je heel veel lampjes ziet. Daarna wordt het weer dag en gaat het licht weer aan. Dit aspect past natuurlijk heel goed bij het concept van Miniworld.

Wat is er te zien

In Miniworld zijn een aantal vaste dingen te vinden die passen bij het thema Nederland. Zo is er een landschap nagebouwd van kust en polders. Dit landschap kun je zien van vroeger en van nu. Er is een spoorlijn doorheen gebouwd, ook een van vroeger en een van nu. De steden die je erbij ziet heten Zeshuizen, Sluishoek, Leckenzijl en Marendam. Ook zijn er windmolens en gemalen te zien.

Rotterdamse haven

Ook is de Rotterdamse haven nagebouwd in Miniworld. Deze heet daar Wereldhaven Maasmond. Er is een containerhaven, stadshavens, levensmiddelenhavens, droogdok, industrie en vele andere dingen die ook te vinden zijn in de echte Rotterdamse haven.

Voorsteden

Ook Rotterdam is nagebouwd als Hooghburgt. In de stad zijn ook de voorsteden van Rotterdam te zien en zijn spoortrajecten. Ook de metrolijn van Rotterdam is nagemaakt, evenals de hogesnelheidstrein. Zo heeft de stad toch nog zijn oude kenmerk van het spoormodelbouw.

Architectuur

Ook Rotterdam is in miniatuur nagemaakt. Hierbij gaat het niet alleen om de sporen, maar om de architectuur van de stad. De Nieuwe Maas en de Erasmusburg zijn te zijn en tegenwoordig is ook het nieuwe Centraal Station te zien. Ook de Maasboulevard, Historisch Delfshaven, Noordereiland en de Kop van Zuid zijn nagebouwd. Natuurlijk kun je er ook de Euromast in miniatuur zien, deze vind je trouwens ook in Madurodam.

Leuk dagje uit

Een dagje Miniworld laat je dus in kleine vorm zien hoe de stad Rotterdam eruit ziet met zijn vervoer en havens. Het is erg mooi nagemaakt en daarom zijn er ook veel bezoekers, omdat het erg bijzonder is wat er gemaakt is. Een dagje Miniworld is vooral leuk als het een beetje regenachtig of slecht weer is, omdat je lekker overdekt bent.

Openingstijden en toegangsprijzen

Weekdagen 12:00-17:00
Weekenden en vakanties: 10:00-17:00

Volwassenen € 11,00
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 7,50

Adres en telefoon

Weena 745, 3013 AL Rotterdam
Telefoon: 010 240 0501