Openbaar vervoer

In Rotterdam is het openbaar vervoer goed geregeld. Je kunt kiezen uit vervoer over land met de bus, tram of metro. Wil je openbaar vervoer over het water dan kies je voor de Waterbus of de Watertaxi. Kom je liever vliegend aan dan kun je terecht op de luchthaven die Rotterdam rijk is. Natuurlijk gebruik je voor dagelijks vervoer, zeker als het druk is de metro. De Rotterdamse metro rijdt heel frequent en je kunt op deze manier snel in elk gedeelte van de stad zijn.

Centraal Station

Het Centraal Station van Rotterdam heeft recentelijk een metamorfose ondergaan. Het is werkelijk mooi geworden, mat natuurlijk aandacht voor de architectuur, maar ook veel leuke winkels waar je snel even iets kunt halen. Kom je per trein naar Rotterdam, dan is dit de plek waar je aankomt.

Lees verder

Metro

Met de metro in Rotterdam ben je snel op je plaats van bestemming. Je kiest uit één van de vijf lijnen, afhankelijk van je bestemming. De metro rijdt zeer regelmatig en zeker in de spits hoef je nooit langer te wachten dan een paar minuten. De metro is de populairste vorm van vervoer vanwege zijn efficiency.

Lees verder

Luchthaven Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport wordt steeds populairder bij bezoekers van Nederland en in het bijzonder voor toeristen die een weekendje Rotterdam doen. Deze luchthaven is lekker klein en dan ook niet zo hectisch als zijn grote broer in Amsterdam. Er landen veel vliegtuigen van Transavia, Vueling en Corendon.

Lees verder

Weetje:

Winkelstraat de Lijnbaan was de eerste autovrije winkelstraat in Europa.

Watertaxi

Met de watertaxi word je op een snelle manier over het water vervoerd. Goedkoper dan een taxi die over de weg gaat en zeker ook een leukere belevenis om de gebouwen en activiteiten te bekijken die zich aan de waterkant afspelen. Er zijn meerdere opstappunten en je hoeft nooit lang te wachten.

Lees verder