Pannenkoekenboot Rotterdam

Onbeperkt pannenkoeken eten op de Maas. Nederlanders en pannenkoeken, een perfecte combinatie. En een stukje varen is ook altijd gezellig. Combineer die twee en je hebt een gouden concept. De Pannenkoekenboot is al jarenlang een begrip in Rotterdam en zorgt dagelijks voor veel blije gezichten en volle buiken. De boot meert af en aan bij het Park, vlakbij de Euromast, aan de Parkhaven. De boot vaart een route langs de skyline van Rotterdam en door het havengebied. Tijdens deze tocht worden er pannenkoeken geserveerd waardoor je onder het genot van bijvoorbeeld een spekpannekoek heerlijk kan genieten van het typisch Rotterdamse uitzicht.

rotterdam-pannenkoekenboot-parkhaven

Ballenbak aan boord voor de kleintjes

Een gemiddelde pannenkoeken tocht duurt zo’n 75 minuten. De sfeer aan boord is ongedwongen en je mag onbeperkt pannenkoeken eten. Deze worden geserveerd op een buffet. De keuze aan pannenkoeken is groot. Naast de bekende spek-, appel-, en naturel pannenkoeken staan er andere lekkernijen die je kan gebruiken om jouw pannenkoek mee te garneren. Aan boord is tevens een ballenbak, voor het geval het uitzicht over de Maas begint te vervelen. Uiteraard is deze ballenbak alleen toegankelijk voor de kleintjes. De grote mensen kunnen in de tussentijd nog een drankje bestellen met daarbij een pannenkoek met ijs en chocolade voor dessert.

Uitgebreid buffet tijdens de familiecruise

Voor grote gezelschappen is het een idee om de familiecruise te boeken. Deze worden op zaterdag- en zondagmiddag gedaan. Een familiecruise duurt 2,5 uur. Omdat deze cruise wat langer duurt is het buffet ook iets uitgebreider. Naast de beroemde pannenkoeken met al het extra lekkers dat er bij wordt geserveerd wordt er kipshoarma, gehaktballetjes en groenten op het buffet geplaatst. Dit buffet wordt afgesloten met een ijs dessert. En als de kinderen het in de ballenbak ook helemaal gehad hebben kunnen ze een kleurplaat krijgen van de obers.

Plaats voor 150 pannenkoeken eters

Een rondvaart met de pannenkoekenboot is ook te regelen voor groepsuitjes zoals een vrijgezellen dag of een dag op pad met collega’s. Hiervoor zijn speciale tarieven beschikbaar. En als je het voor alle gasten zo makkelijk mogelijk wil maken kan je er voor kiezen om de drank af te kopen. In plaats dat je per drankje betaalt kan je onbeperkt drankjes bestellen. Zeker voor grotere groepen is dit een aanrader. Op de boot is plaats voor in totaal 150 pannenkoeken eters. Tijdens het eten biedt het uitzicht over de haven of de stad prachtige gelegenheden voor het maken van unieke foto’s.

Pannenkoekenboot combineren met ander Rotterdam uitje

Omdat de pannenkoekenboot vlak naast de Euromast ligt is het een idee om een combinatie bezoek te maken. Je kan bij het maken van de reservering aangeven dat je ook de Euromast op wil, je krijgt dan korting. Maar er zijn meerdere combinatie opties zoals, het maken van een bezoek aan de SS Rotterdam, een rondvaart met Spido, een potje actief lasergamen of een uurtje midgetgolfen aan de voet van de Euromast. Een tochtje met de pannenkoekenboot inclusief onbeperkt pannenkoeken eten begint bij 16,65 per persoon.

Sfeerimpressie van de Pannenkoekenboot

Adres en telefoon

Adres: Parkhaven 13, 3016 GM Rotterdam (tegenover de Euromast)
Telefoon: 010 436 7295

Prijzen

75 minuten varen én onbeperkt pannenkoeken eten
Volwassene € 18.50
Kind € 13.50

2,5 uur middagvaart na pannenkoeken buffet
Volwassene € 24.50
Kind € 19.50

Kinderfeestje op woensdag of vrijdag
Volwassene € 24.50
Kind € 19.50

Avondvaart 2,5 uur met pannenkoekenbuffet
Volwassene € 24.50
Kind € 19.50

Bereikbaarheid

Vanaf Centraal Station met tram 7 of tram 8.
Voor de auto is parkeergelegenheid, echter dien je wel een kaartje bij de betaalautomaat te kopen (niet vergeten).