Plaswijckpark

Buiten het centrum van Rotterdam tussen Hillegersberg en Schiebroek ligt het bijzondere Plaswijckpark verscholen. Als je niet van het bestaan van dit uniek stukje Rotterdam af weet zal je er niet snel terecht komen. Maar gelukkig is het eenvoudig te bereiken met tram en bus. Het park biedt vertier en vermaak voor kinderen en volwassen. Een dagje Plaswijckpark zorgt voor een absolute onvergetelijke ervaring. Het is een bonte verzameling aan avontuurlijke en leerzame speeltuinen zoals, Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. De entree voor volwassenen en kinderen is 11,70 euro. Senioren betalen 7,75 euro. Wil je je huisdier meenemen dan dien je hier ook een vergoeding voor te betalen.

plaswijckpark-herten

Rondritje maken met de boemeltrein

Speelwijck is een paradijs voor kinderen die er de hele dag naar hartenlust kunnen ravotten en spelen. Een leuke manier om het park te bekijken is door een rondrit te maken met de boemeltrein. Deze trein bestaat uit een locomotief met daarachter drie wagons. Deze treinrit is een ideale manier om alle delen van het park te bekijken zodat je daarna kan beslissen waar je de kinderen wilt laten spelen. Kinderen kunnen in Speelwijck leren hoe het is om aan het verkeer deel te nemen in de verkeerstuin, of ze gaan lekker het water op met de waterfiets die er uit zien als enorme zwanen.

Gezellige dierenboel in Dierenwijck

In Dierenwijck is het ook heel leuk, het is een kleine dierentuin met een rijke selectie aan interessante dieren. Deze beesten komen vanuit heel de wereld, al zijn de meeste van Europese origine. De uilenburcht geeft je een kijkje in het leven van de uil, die vaak ‘s nachts op jacht gaat om muizen te verorberen. Er zijn ook veel soorten apen, die wonen gezellig bij elkaar in de apentuin. En als je wilt weten hoe een wilde kat er uit ziet dan neem je een kijkje in het lynxenbos. Maar er zijn nog veel meer leuke dieren zoals, neusberen, zwijnen, otters en schapen.

Tot rust komen in Wandelwijck

Voor wat rust ga je naar Wandelwijck. Hier kan je even ontsnappen van de drukte in de speeltuinen en genieten van al het moois dat hier bloeit en groeit. Er zijn prachtige wandelpaden aangelegd die je langs keurig onderhouden tuinen leidt. De rozentuin staat er in de zomer altijd weer stralend bij en telt meer dan 40 soorten rozen. In de Engelse tuin tref je een aantal romantische fonteinen aan. En als je gewoon even wilt niksen dan kan je languit gaan in het gras in de picknickweide. Her en der staan ook bankjes waar je even tot rust kan komen.

Plaswijckpark in 2 minuten

Gehele jaar open

Plaswijckparck is groot en hierdoor ook zeer geschikt voor het maken van een dagtrip zoals, schoolreisjes of kinderfeestjes. Hiervoor zijn speciale arrangementen beschikbaar. Op de site van het Plaswijckparck kan je hier meer informatie over vinden. Het park is het gehele jaar geopend. Als je in de buurt woont en vaker per jaar wilt langskomen dan kan je een jaarkaart kopen. Er zijn verschillende soorten jaarkaarten verkrijgbaar en de goedkoopste voor kind of volwassenen is 50 euro. Voor grootouders die vaker met kleinkinderen willen komen is er een abonnement voor 120 euro verkrijgbaar.

Adres en telefoon

Adres: Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam
Telefoon: 010 418 1836

Openingstijden

Zomer – 26 maart – 30 oktober
Dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur

Winter – 31 oktober – 24 maart
Dagelijks van 10:00 tot 17:00

Toegangsprijzen

Kinderen en volwassenen van 2 t/m 64 jaar € 11.70
Senioren 65+ € 7.75
Honden € 7.75
Jaarabonnement vanaf € 36.00

Bereikbaarheid

Vanaf Rotterdam Centraal Station.

Vanaf Rotterdam Centraal reis je met tram 25 richting Schiebroek. Bij de halte Meidoornweide stap je uit. Via het park loop je binnen 5 minuten naar de ingang van Plaswijckpark aan de Ringdijk.

Ook kun je vanaf Rotterdam Centraal binnen enkele minuten met Metrolijn E naar halte Melanchtonweg reizen. Hier stap je over op tram 25 richting Schiebroek en stap je wederom uit bij halte Meidoornweide, zoals hierboven beschreven. Of je stapt over op bus 35 en stapt vervolgens uit bij halte Plaswijckpark.