Postzegel- en muntenmarkt Rotterdam

Op de gezellige markt in het centrum van Rotterdam zijn ruim 450 kramen te vinden met kleding, drogisterij-artikelen, groenten en fruit, vis, tassen en wat al niet meer. Elke dinsdag en elke zaterdag is er voor de liefhebbers in de buurt van de Centrummarkt ook de postzegel- en muntenmarkt voor liefhebbers van oude postzegels en oude munten. De postzegel- en muntenmarkt is te vinden op de Nieuwemarkt (richting de Pannekoekstraat) in het centrum van de Maasstad. Kom ook snuffelen tussen de kramen met oude munten, postzegels en andere poststukken en ontmoet andere verzamelaars om gedachten en objecten mee uit te wisselen. Je kunt je bezoek aan de postzegel- en muntenmarkt combineren met een bezoek aan de boekenmarkt (elke dinsdag en zaterdag in de Wijdekerkstraat), de Markthal, de kubuswoningen of andere bezienswaardigheden in het centrum van Rotterdam.

Postzegel-en-muntenmarkt-rotterdam

Filatelie

Het verzamelen van postzegels wordt ook wel filatelie genoemd en is overal ter wereld een veelvoorkomende hobby. De eerste postzegel ter wereld was de Engelse Penny Black uit 1840, met daarop de beeltenis van koningin Victoria. De eerste Nederlandse postzegel verscheen in 1852. Veel verzamelaars leggen een collectie aan op basis van een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld dieren of planten en bloemen, geschiedenis of een specifiek onderdeel van een thema, zoals bijvoorbeeld vogels of molens. Ook verzamelen sommige liefhebbers bepaalde soorten postzegels, zoals kinderzegels of zegels uit een bepaald land of periode. Neem een kijkje op de postzegel- en muntenmarkt, elke dinsdag en zaterdag in het centrum van Rotterdam en wie weet vind je hier weer een mooie aanvulling voor je postzegelverzameling. Wat voor postzegels je ook verzamelt, op deze knusse markt is er voor elk wat wils.

Munten verzamelen

Munten verzamelen is een bezigheid die al eeuwenlang bestaat. In de Renaissance verzamelden zeer welgestelden en koningen graag bijzondere herdenkingsmunten. Onder meer van de Italiaanse dichter Petrarca, paus Bonifatius de Achtste en Lodewijk de Veertiende is bekend dat zij een collectie van oude en bijzondere munten bijhielden. Er zijn talloze verschillende soorten munten, van klassieke Griekse munten uit de tijd van Alexander de grote tot aan zeldzame 2 Euro munten. Veel verzamelaars kiezen ervoor een collectie aan te leggen rondom een bepaald thema, een bepaald land, uit een bepaalde periode of jaartal (bijvoorbeeld het geboortejaar), herdenkingsmunten, noodmunten of misslagen. Ook zijn er liefhebbers van munten van goud of zilver, zoals bijvoorbeeld zilveren rijksdaalders, Nederlandse gouden of zilveren tientjes of Amerikaanse Golden Eagle munten.

Hoe bereik je de postzegel- en muntenmarkt van Rotterdam?

Als je deze kleinschalige en sfeervolle postzegel- en muntenmarkt wilt bezoeken, is het aan te raden om gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Kom je met de trein, stap dan uit op Station Blaak. Ook met de metro of bus kun je uitstappen bij de halte Blaak. De postzegel- en muntenmarkt bevindt zich op loopafstand. Kom je liever met de auto, dan kun deze parkeren in de parkeergarage onder de Markthal, in de parkeergarage Kiphof of de Oude Haven.

Wanneer en waar

Wanneer: Elke dinsdag en zaterdag
Waar: Nieuwemarkt