Raderstoomboot de Majesteit

Raderstoomboot De Majesteit is een partyboot dat behoort tot alle mogelijkheden. Het maakt niet uit of een goed verzorgde lunch of diner wilt, een arrangement of een personeelsfeest wilt houden, op deze boot kan het allemaal. Wil je weten wat tot de mogelijkheden op deze bijzondere boot behoort? Een ding is zeker, aan boord van deze bijzondere boot zal je een koninklijk gevoel krijgen door de (culinaire) verzorging, sfeer en faciliteiten.

varen-en-eten-op-de-maas

Over de Raderstoomboot De Majesteit

Deze bijzondere boot stamt uit 1926 en is de enige boot in Nederland die wordt aangedreven door een stoommachine. Dit is een van de onderdelen wat De Majesteit zo authentiek en bijzonder maakt. Op culinair gebied behoort deze boot tot een hoger niveau. Terwijl je geniet van een feestje of een lekker diner in een chique, maar sfeervolle salon, kun je tegelijkertijd genieten van een mooi en wisselend uitzicht en goede entertainment.

Historie

De Raderstoomboot startte haar carrière in 1926, een periode waar veel Raderstoomboten hun dienstdeden. De Majesteit deed – onder een andere naam – dienst als luxe cruiseschip in Duitsland, welke voldeed aan de hoogste eisen met betrekking tot luxe, comfort en welvaart. Helaas wordt het schip in 1945 aangetast door een bombardement, maar in 1951 komt ze weer terug. In 1993 komt het schip in de handen van een familie die het voortbestaan van het schip heeft gewaarborgd. Diverse specialisten hebben zes jaar aan de boot gewerkt om het weer in oude glorie te herstellen.

De salons

Op de Raderstoomboot bevinden zich zes salons, welke te reserveren zijn. Bijvoorbeeld voor een (intiem) feestje. De Pianolasalon biedt ruimte voor maar liefst 84 personen. Dit is een zeer stijlvolle ruimte dat zich direct bij de ingang van het schip bevindt. De naam is te danken aan de pianolavleugel (1926) die in deze salon staat. Vanwege de Art Deco stijl is deze ruimte heel uitnodigend voor een jaren twintig feestje. De Rotterdamsalon kan het meest aantal personen kwijt, namelijk 90 mensen. Ook deze ruimte is chique ingericht en een van de meest populaire locaties aan boord van de Raderstoomboot. In de Kapiteinsalon is het mogelijk om te ervaren hoe het is om kapitein te zijn. Deze ruimte is een voormalig hoofdkwartier dat nog geheel in stijl van een voormalig stuurhut is. Door middel van het paneel kun je zien wat onder andere de snelheid van de boot is.

All-inclusive dinnercruise

Op de Raderstoomboot worden verschillende dinnershows in verschillende thema’s georganiseerd. Dit is de zogenoemde Showboat Party. Al varend kun je onbeperkt eten, drinken en dansen. Tegelijkertijd kun je genieten van het entertainment dat je wordt geboden. Je kunt een show reserveren met bijvoorbeeld met bijvoorbeeld het thema de dance classics, waarbij muziek uit de jaren 70, 80 en 90 te horen zal zijn. Een tafel is te reserveren vanaf 2 personen, maar bij een groter gezelschap kan er een salon geboekt worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Adres en telefoon

Adres: Maasboulevard, 3063 NS Rotterdam
Telefoon: 010 414 6744