Rondvaarten Spido Rotterdam

Eén van de leukste attracties van Rotterdam is een rondvaartboot van Spido. Een rondvaartboot zoals je hem niet zo snel zou zijn, want hij is heel erg luxe ingericht. Als je op een rondvaart gaat, kun je verwachten dat je langs allerlei bezienswaardigheden gaat varen met een gids die je van alles kan vertellen over de stad en de bezienswaardigheden onderweg. Je gaat ook één van de grootste havens ter wereld zien, namelijk de haven van Rotterdam. Je zit heerlijk aan boord, met mooi weer is dat erg aangenaam, maar ook met slecht weer zit je lekker droog en zie je toch alle bezienswaardigheden van Rotterdam. En daarnaast is het natuurlijk erg leuk om met een rondvaartboot te gaan, want zo vaak zal je niet op een boot zitten.

spido-rotterdam

De route

Naast de Erasmusbrug vertrekken de boten. Je komt langs allerlei Maasbruggen onderweg en je vaart langs de historische Veerhaven. Ook het Scheepvaartkwartier met het Wereldmuseum kom je onderweg tegen. Ook kom je langs de Wilhelminapier waarop je Hotel New York, Montevideo en New Orleans zal zien. Deze laatste 2 zijn gigantische wolkenkrabbers die de skyline van Rotterdam kenmerken. Je gaat langs de Euromast, welbekend in Rotterdam, en het oude cruiseschip ss Rotterdam. Dan ga je naar de havens van Rotterdam en kun je daar alle bedrijvigheid rondom schepen en containers zien. Vervolgens vaar je terug.

Rondvaarten Spido Rotterdam

Je kunt zelf kiezen wat je wil gaan zien. Als je niet alles van de haven hoeft te zien, is de Havenrondvaart Rotterdam prima. Deze duurt ongeveer 75 minuten. Als je alles wil zien, kun je met de Uitgebreide Havenrondvaart gaan of met de Zomeravondtour. Deze duren ongeveer 2,5 uur. Deze langere rondvaarten moet je wel van tevoren reserveren. Bij deze rondvaarten krijg je veel uitleg over de havens en wat er allemaal in de haven gebeurt. Zo krijg je uitleg over scheepsbouw, pijpenleggers, veerboten, dokken en containers.

Rondvaart op de Spido

Dagtochten

Er is zelfs een mogelijkheid om met de Spido een dagtocht te maken. Je maakt dan als het ware een soort cruise. Je kunt ervoor kiezen om naar de Tweede Maasvlakte te gaan. Dit is een nieuw opgespoten gebied in de Haven van Rotterdam. Je mag dan uitstappen, op het strand kijken en je krijgt uitleg over hoe het allemaal in zijn werk gaat tijdens zo’n opspuiting. Ook kom je andere havens zoals de Pernis, Maashaven, Eem- en Waalhaven. Er is naast een uitgebreide uitleg en dagtocht ook een lunch aanwezig en koffie met gebak. Zo maak je van een rondvaart en hele dag uit. Je kunt ook naar Willemstad gaan. Dan ga je daar in Willemstad met een stadsgids een wandeling maken. Je vaart wederom langs allerlei belangrijke plekken zoals het stadion van Feyenoord, de Kuip. De rondvaart is weer met lunch en gebak met koffie en de rondvaart duurt ongeveer 8 uur lang. Dit is ook een hele dag weg, maar met veel bezienswaardigheden en vele nieuwe indrukken.

Leuke dag op het water

Als je dus een leuke dag weg wil op en rondom het water, dan is een rondvaart van Spido Rotterdam aan te raden. Er is nog voldoende te kiezen, een korte tocht of een lange dagtocht.

Opstapplaatsen en tarieven

Opstapplaats

Willemsplein 85 – 3016 DR Rotterdam
(voet Erasmusbrug, centrumzijde)

Reserveringen

Voor reserveringen
Tel: 010 – 275 99 91

Korte havenrondvaart

Havenrondvaart 75 minuten
Volwassenen €12,50 p.p.
Kinderen (4-11 jaar) €7,50 p.p.

Lange havenrondvaart

Uitgebreide Havenrondvaart 2 uur en 30 minuten
Volwassenen €21,50 p.p.
Kinderen (4-11 jaar) €12,50 p.p.