Rotterdam The Hague Airport

ls één van de grootste steden in Nederland, is Rotterdam op vele verschillende manieren bereikbaar. Het centraal station is inmiddels zo gebouwd, dat het de vele treinen en mensenstromen aan kan die het de komende jaren te verwerken krijgt. De havens van Rotterdam vormen een grote en bekende plaats waar goederen worden geleverd in Europa. Via de snelweg kom je gemakkelijk uit in de stad vanuit verschillende richtingen. En… Rotterdam heeft een eigen vliegveld, Rotterdam The Hague Airport. Zo is de stad vanuit alle hoeken en gaten te bereiken. Niet voor niets ontvangt de stad jaarlijks enorme aantallen toeristen.

Luchthaven-Rotterdam

Over Rotterdam The Hague Airport

Tegenwoordig wordt Schiphol gezien als belangrijkste luchthaven van Nederland. Maar wist je dat het eerste vliegveld van Rotterdam al in 1920 is geopend? En dat de opening slechts 2 maanden na de opening van Schiphol plaatsvond? Het eerste vliegveld in Rotterdam heette Waalhaven. Het is geopend in een tijd dat vliegen nog in de kinderschoenen stond, en degenen die vliegtuigen bouwden of ermee reisden echte pioniers waren.

Vliegen werd populair

Vliegen werd vanaf die tijd steeds populairder, en de luchthaven kende dan ook een groot succes. In de oorlog werd besloten het vliegveld en de vliegtuigfabrieken die zich hier bevonden te vernietigen, zodat dit gebied niet in handen kon vallen van de Duitsers. Na de oorlog was er daarom de noodzaak een nieuwe luchthaven te bouwen. Dit kwam er op 1 oktober 1956. In de jaren daarna is er flink gewerkt aan het imago van de regio Rotterdam-Den Haag, waar de luchthaven uiteraard ook in betrokken wordt. De regio richt zich erg op aantrekkingskracht als werkgebied en er is besloten het vliegveld internationaal herkenbaar en aantrekkelijk te maken door het de naam Rotterdam The Hague Airport te geven.

Voor welke vluchten kun je op de luchthaven terecht?

Waar er in het begin vooral gericht werd op zakelijke vluchten, kun je tegenwoordig ook als particulier voor een vakantievlucht veelvuldig gebruik maken van de luchthaven. Door bijna heel Europa zijn er vliegvelden die te bereiken zijn vanaf hier. Het aantal mensen dat van het vliegveld gebruik maakt is in de laatste jaren dan ook enorm toegenomen. De luchtvaartmaatschappijen die op dit moment vanaf het vliegveld vliegen zijn:
Corendon
Flybe.com
Vueling
Jetairfly
TUI
Turkish Airlines
Flybmi.com
British Airways
Cityjet
Transavia

Transavia vliegtuigen op Rotterdam Airport wachtend op passagiers om te vertrekken

Wat biedt de luchthaven?

Een variëteit aan luchthavens biedt verschillende voordelen, bijvoorbeeld dat er op sommige momenten de vluchten goedkoper zijn dan op andere luchthavens en dat je dus meer hebt om mee te vergelijken. Ook is Rotterdam The Hague Airport niet zo groot als bijvoorbeeld Schiphol.

Liever geen druk vliegveld

Niet iedereen heeft behoefte aan zo’n groot vliegveld, waar je lang onderweg bent voor je de juiste gate hebt gevonden. Toch kun je ook van een bezoek aan deze luchthaven een waar uitje maken. Op de luchthaven bevinden zich diverse bars en restaurants, zowel voor de veiligheidscontrole, als erna. Daarnaast zijn er een winkel en een kiosk te vinden waar je inkopen kunt doen. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor volwassenen is het erg leuk om de vliegtuigen te zien opstijgen en landen, en ondertussen te genieten van een hapje en een drankje vanuit de serre van het restaurant. Daarnaast is er een panoramaterras van waaruit de vliegtuigen het allerbeste bekeken kunnen worden.

Auto huren

Er zijn op Rotterdam The Hague Airport drie internationale autoverhuurders aanwezig waar je zowel telefonisch als online een huurauto kunt reserveren.

Sixt Autoverhuur
Rotterdam Airportplein 60 · 010 462 2638

Europcar Autoverhuur
Rotterdam Airportplein 60 · 010 437 1826

Budget Autoverhuur
Rotterdam Airportplein 60 · 088 284 7610

Openbaar vervoer

Via Den Haag

Met de RandstadRail ben je vanaf Den Haag Centraal binnen 30 minuten bij halte Meijersplein met RET buslijn 33. Met metrolijn E Op Meijersplein vanuit Rotterdam Slinge stap je over op buslijn 33 die je naar Rotterdam The Hague Airport rijdt.  RandstadRail (metrolijn E) en de buslijn 33.

Via Rotterdam

Vanaf Rotterdam Centraal ben je met RET buslijn 33 binnen 30 minuten op Rotterdam The Hague Airport. Vanaf Rotterdam Slinge reis je gemakkelijk en snel met metrolijn E naar Meijersplein. Hier stap je over op RET buslijn 33. RandstadRail (metrolijn E)

Adres en contact

Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam
Telefoon: 010 446 3444