Skatepark Rotterdam – Skateland

In de wijk Feijenoord op Rotterdam Zuid ligt het skatepark Skateland. Hier kunnen skateboarders, steppers, inliners en BMX-ers hun hart ophalen op alle banen en obstakels. Het is met 2.800 vierkante meter een van de grootste skateparken. Skateland heeft jaarlijks ongeveer 21.000 bezoekers. Je vindt er drie verschillende skate gebieden (area’s), een video corner en een gezellige (sport)kantine. Skateland vormt een prima gelegenheid om je een dag of een middag te vermaken.

skateland-skatepark-in-rotterdam

Streetpark

Skateland wordt ook wel een streetpark genoemd en mag door alle 4 skatesporten beoefend worden, waaronder skateboarders, steppers, inliners en BMX-ers. Naast het skatepark is er een speciaal inline/BMX-park. Deze is het meest geschikt voor deze doelgroepen, maar mag in principe door alle vier de sporters gebruikt worden. Op woensdag, donderdag en vrijdag avond kan er na 18:00 uur ook met BMXen gereden worden.

Diverse aanpassingen

Het skateboard park bestaat ongeveer negentien jaar en in die jaren is het park al heel vaak veranderd. In de beginjaren stond het vroegere skatepark van het Europees Kampioenschap skateboarden in de Rotterdamse stad. In een latere periode is er een volledig nieuw park gemaakt, welke Sevenpark werd genoemd. De laatste metamorfose vond plaats in 2017. Het park goed onderhouden en jaarlijks verbeterd. In de zomer is het park standaard een aantal weken gesloten en wordt er noodzakelijk onderhoud gepleegd.

Obstakels

Skateland heeft meer dan 40 verschillende obstakels. Het maakt niet uit of je een beginner of al een meer technische rijder bent, voor elke rijder zit er wel een geschikt obstakel bij. Wanneer je Skateland binnenkomt, zal je als eerste de miniramp combi tegenkomen. Dit is een obstakel en een favoriet onderdeel van veel bezoekers. Op deze dubbele spine miniramp zijn al diverse jams en evenementen gehouden.

Verhuur

Skateland heeft alles voorradig en tijdens een bezoek kun je alle materialen huren. Tevens is het mogelijk om een heel parcours te huren, inclusief materialen en bescherming. Bijvoorbeeld voor scholen. Tevens kunnen er op locatie clinics gegeven worden of er kan een demonstratie van een demoteam gegeven worden. Ook is Skateland is een geschikte plaats voor het houden van kinderfeestjes.

Skateschool

Wil je graag leren skaten? Skateland heeft een skateschool waar jij lessen kunt volgen. Je kunt les krijgen in BMX, inline, skateboarden en steppen. De cursussen vinden plaats op zondagochtend of gaan van start bij voldoende inschrijvingen, kijk daarom even op de website voor meer informatie. Ook is het mogelijk om privéles te nemen of om je aan te melden met een groep.

Adres en telefoon

Adres: Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam
Telefoon: 010-290 9890

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 13:00–22:00
Donderdag 18:00–22:00
Vrijdag 15:00–23:00
Zaterdag 13:00–20:00
Zondag 13:00–18:00

En na 18:00 uur ook BMX

Toegangsprijzen

Per persoon: €6.00 – na 18:00 uur €4.50

Van levensbelang: Gratis Wi-Fi in heel de hal en kantine.