SS Rotterdam

Om simpelweg te zeggen dat het een boot is, doet het SS Rotterdam flink tekort. Het is een groot schip, dat heeft dienst gedaan als cruiseschip en waarop nu nog steeds heel veel te beleven is. Nieuwsgierig? Hier lees je alles over het SS en de mogelijkheden van dit prachtige schip.

stoomschip-ss-rotterdam

SS Rotterdam ontdekken

Het SS Rotterdam is een schip dat sinds 1959 heeft dienst gedaan als een cruiseschip gedurende 40 jaar. Op 3 september werd hiermee de allereerste oversteek gemaakt, naar New York om precies te zijn. Nadat het schip is gestopt met varen, is er door de Stichting behoud stoomschip Rotterdam voor gezorgd dat dit mooie vaarinstrument behouden is gebleven, zodat we er nu nog steeds met zijn allen van kunnen leren en op kunnen genieten. Voor bezichtigingen is de toegang tot dit schip helemaal gratis. Zo heeft iedereen nu de mogelijkheid om te zien hoe een cruiseschip eruitziet, zonder dat je hiervoor een cruise hoeft te maken. Behalve het bekijken van het schip, is hier echter nog veel meer te beleven. Lees snel verder en ontdek wat het ss je allemaal te bieden heeft!

Slapen op een van de mooiste plaatsen van Rotterdam

Met het SS Rotterdam kun je op een heerlijke, luxe cruise, zonder de haven te verlaten. Houd je niet van varen op het water, maar zou je weleens op een schip willen slapen? Deze attractie biedt je daarvoor de unieke mogelijkheid. Het schip vaart niet uit, maar blijft rustig in de haven liggen. Het beschikt over vele verschillende soorten hutten, zodat je eens kunt ervaren hoe het is om hierin je bedje op te zoeken. Van standaard tweepersoonskamers en familiekamers tot absolute luxe. Dit hotel heeft voor iedereen wat te bieden. Maar denk niet dat standaard ook ‘standaard’ is. Want waar anders kun je in een hut slapen aan wal, die ook nog eens bijzonder stijlvol en modern is ingericht? Het SS Rotterdam biedt absoluut één van de mooiste slaapplaatsen in de stad.

Veelzijdige en verrassende horeca

Naast slapen, kun je op het SS ook heerlijk eten en drinken. Het schip beschikt over meerdere bars en restaurants. Voor elke gelegenheid vind je hier de perfecte locatie. Wil je lekker laagdrempelig eten, reserveer dan een plaatsje in het Lido restaurant en ervaar de voortreffelijke gerechten. In de zomer kun je nergens beter genieten van het weer dan op het Lido terras. Hier kun je heerlijk in het zonnetje eten en drinken, met een zwembad in de buurt en uitzicht over Rotterdam. Zo’n perfecte combinatie vind je nergens anders. Mocht je echt bijzonder willen eten, waarbij je op een luxe manier kunt genieten van tongstrelende gerechten, dineer dan eens in de Club Room. Hier kun je zelfs de captains table boeken. Naast het Lido restaurant en Terras en de Club Room, beschikt het SS ook nog over een cocktailbar en een koffiebar. Hier kun je onder het genot van de lekkerste drankjes even heerlijk relaxen.

Feest vieren op een bijzondere locatie

Een bijzonder feest wil je graag vieren op een bijzondere locatie. Hiervoor is het SS Rotterdam zeer geschikt. Je kunt er de ceremonie houden, de receptie houden, dineren, je feestavond vieren, of een combinatie van deze. In woorden is niet te omschrijven wat deze plek je te bieden heeft. Een wow-effect is gegarandeerd. Op de website van SS Rotterdam krijg je in een oogopslag een hele goede indruk van de potentie van dit schip.

Openingstijden SS Rotterdam

Openingstijden Lido Restaurant

Maandag t/m vrijdag: van 06:30 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)
Zaterdag en zondag: van 07:00 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)

Openingstijden Club Room

Maandag t/m zaterdag: van 18:00 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)
Zondag: van 13:00 – 16:00 uur (brunch) en van 18:00 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)

Openingstijden Ocean Bar en Captains Lounge

Zondag t/m donderdag: van 10:00 – 01:00 uur ben je van harte welkom in één van de bars (Ocean Bar of Captains Lounge)
Vrijdag en zaterdag: van 10:00 – 02:00 uur ben je van harte welkom in één van de bars (Ocean Bar of Captains Lounge)

Openingstijden Rondleiding

Maandag t/m zondag: van 10:00 – 17:00 uur, laatste rondleiding start om 15:30 uur
Regelmatig zijn er diverse rondleidingen in de avond. Informeer over de exacte tijden via +31 10 297 30 90 of info@ssrotterdam.nl

Openingstijden Lynbaan Shop

Adres: Lijnbaan
Maandag t/m donderdag: 09:00 – 18:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 09:00 – 20:00 uur
Zondag: 09:00 – 18:00 uur

Gewijzigde openingstijden Lynbaan Shop (vanaf 1 juni gedurende de zomermaanden)

Maandag: 12:00 – 20:00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 09:00 – 20:00 uur
Zondag: 09:00 – 18:00 uur

Adres

3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam

Telefoon

010 297 3090