Te doen

In Rotterdam is veel te doen. Niet alleen voor een complete dag of weekend weg, maar ook leuke dingen om een paar uur te doen en dan weer verder te gaan naar je volgende avontuur. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het in de Maasstad wel vinden. In deze hoek vind je activiteiten die niet te lang duren. Variërend van een uurtje tot een paar uur, alleen, met vrienden of familie.

Lasergamen

Lasergamen is echt gaaf om te doen en zeker ook een aanrader als je in Rotterdam op visite bent. Je speelt het in een groep van minimaal 4 mensen en het is de bedoeling om met je speciale laserpistool je tegenstanders uit te schakelen. Je draag een vest met sensoren die registreren of je geraakt wordt.

Lees verder

Segway

Wat is er nu leuker dan op zo´n kekke segway over de Erasmusbrug en langs de Maas te toeren. Kies je voor de stadstour dan gaat er een ervaren gids mee die je veel leuke plekken laat zien. Lekker met de segway naar de Markthal bijvoorbeeld. Beetje winkelen, beetje zoeven. Het kan allemaal met de segway.

Lees verder

Splashtours

Wat is er spannender dan om eerst gewoon in een bus over de Rotterdamse wegen te rijden en plotsklaps met bus en al het water in te duiken. Je maakt het mee met Splashtours. Een hele belevenis en je krijgt nog wat te zien ook. Je hebt een uur lang plezier met deze rondrit cq. rondvaart. Doe mee een beleef het.

Lees verder

De Rotterdamse haven strekt zich 40 kilometer uit vanaf de stad tot aan de Noordzee, daar vind je Maasvlakte 1 en 2

Waterbus

De Waterbus hoort eigenlijk niet thuis in het rijtje ´te doen´, want het is openbaar vervoer. Toch wil ik je deze leuke manier van vervoer niet onthouden omdat het toch de moeite waard is om er een tripje mee te maken. Zo kun je rustig naar andere steden of andere delen van Rotterdam met de Waterbus.

Lees verder

Wandeltour

Met de wandeltour trek je er met een ervaren gids op uit om Rotterdam te ontdekken. Maak je keuze uit verschillende routes en kies zelf je gids. Je kunt kiezen uit één van de drie vrouwelijk gidsen, Jenny, Ineke, of Eveline. Jenny is matroos, dus die kan vast veel vertellen over wat er zich allemaal op de Maas afspeelt.

Lees verder

Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is een reuze interessant gebouw vanwege zijn lange historie. Je kunt de fabriek bezoeken onder leiding van een gids op gezette tijden. De fabriek is te vinden aan de Delfshavense Schie en staat daar sinds 1916. Rondleidingen worden gegeven door Urbanguides en reserveren is een vereiste.

Lees verder

In 2007 was Rotterdam de stad van de architectuur

Futureland

In Futureland op de tweede Maasvlakte kunnen zowel kinderen als grote mensen zich prima vermaken. Je komt veel te weten over de Rotterdamse haven en zijn geschiedenis. Voor de kinderen zijn er veel interactieve mogelijkheden om alles goed te kunnen ontdekken. Lees verder voor openingstijden en prijzen.

Lees verder

Maritiem Museum

Heb je interesse in het maritieme heden en verleden van Rotterdam? Dan ben je in dit museum in goede handen. Niet zomaar een museum waar je even snel door heen loopt, maar een haast dagvullend programma met veel afleiding, zowel binnen als buiten. Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen. Maandag gesloten.

Lees verder

Maasboulevard

Uiteraard ligt de Maasboulevard aan de Maas. Vanwege zijn lengte en interessante gebouwen die je er tegenkomt is het leuk om daar eens over heen te wandelen. je zult verbaast staan wat je er allemaal tegenkomt. Maar ook op de Maas gebeurt natuurlijk van alles. Bekijk het allemaal met een fijne wandeling.

Lees verder

Hop on Hop off

De essentie van de Hop-on Hop-off bus is eenvoudig. De bus rijdt een vaste route en aan boord vertelt een gids over de omgeving waar je op dat moment bent, of voorbij gaat. De bus stopt op vaste plekken op die route en biedt je de mogelijkheid om de bus te verlaten. Opstappunt is Centraal Station.

Lees verder