Theater Zuidplein

Wil je een avondje uit in Rotterdam, maar wil je weleens wat anders dan in een bar hangen of je begeven in een van de andere horecagelegenheden die deze grote en veelzijdige stad te bieden heeft? Ga dan eens naar het Theater! Theater Zuidplein biedt je hier uitstekende mogelijkheden toe.

theater-zuidplein

Het verleden van het theater

Theater Zuidplein is, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, te vinden in Rotterdam Zuid. In 1954 werd hier het eerste Theater gebouwd, onder de naam Groote Schouwburg. In die tijd trok het theater bezoekers uit de gehele regio. Nadat het theater een grondige verbouwing had ondergaan, kreeg het in 1978 de naam die het nu kent, namelijk Theater Zuidplein. Inmiddels is het theater niet meer weg te denken uit dit gebied.

Een theater voor iedereen

Theater Zuidplein ziet zijn taak als het vormen van een echt stedelijk theater. Dat betekent dat er voorstellingen aangeboden worden voor een zo breed mogelijk publiek, zodat er ook mensen worden aangetrokken die normaal gesproken niet snel het theater zouden bezoeken. Alle populaire voorstellingen en grote Nederlandse artiesten zijn hier te vinden, en er is voor iedereen wel wat te beleven. Alle verschillende disciplines zijn er te vinden, zoals muziek, dans, toneel, cabaret, musicals, voorstellingen voor kinderen en voorstellingen voor jongeren. Daarnaast onderscheidt dit theater zich van vele andere theaters, doordat er colleges worden gegeven die voor iedereen interessant zijn.

Bereikbaarheid

Het voordeel van Theater Zuidplein, is dat het zowel met de auto, als met het openbaar vervoer zeer gemakkelijk en goed te bereiken is. Zo kunnen ook de mensen uit de regio profiteren van wat dit theater te bieden heeft. Het theater bevindt zich nabij winkelcentrum Zuidplein. Omdat Zuidplein in Rotterdam over het algemeen goed aangegeven staat, rijd je er ook zonder navigatie zo naartoe. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig rond het theater. Daarnaast kun je met het openbaar vervoer uitstappen bij de halte Zuidplein, zodat je niet ver hoeft te lopen. Zowel de metro als de bus hebben hier een halte. Ook vanaf het Centraal Station heb je een directe verbinding met het Zuidplein. Het theater is rolstoeltoegankelijk en zowel in de grote zaal, als in de kleine zaal zijn er speciale rolstoelplaatsen beschikbaar. Ook de mindervaliden kunnen hier dus optimaal genieten van een mooie voorstelling.

Horeca Theater Zuidplein

In het — op zijn zachtst gezegd — kleurrijke theatercafé, kun je vanaf 1 uur voor aanvang en tot minimaal een uur na de voorstelling genieten van je avondje uit en andere mensen ontmoeten onder het genot van een drankje. Soms vindt hier zelfs een meet & greet plaats met artiesten na de voorstelling. Zijn er kinder- of jeugdvoorstellingen te zien, dan zijn hier vaak tentoonstellingen of activiteiten te vinden in hetzelfde thema als de voorstelling. Theater Zuidplein organiseert ook kinderfeestjes. De jarige krijgt een versierde stoel en een cadeautje, en daarnaast kan er gekozen worden voor een heerlijke versnapering, waaronder taart of frietjes. Dit zorgt voor een leuk en educatief feest, waarbij de kinderen zich zeker niet zullen vervelen. Daarnaast kan Theater Zuidplein worden afgehuurd, bijvoorbeeld voor zakelijke evenementen, zoals congressen of grote vergaderingen. Al met al vormt Theater Zuidplein dus een veelzijdige ontmoetingsplek voor jong en oud en voor mensen met welke achtergrond dan ook.

Adres en contact

Theater Zuidplein
Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam
010 20 30 207 (kantoor)
010 20 30 203 (kassa)