Trampolinepark Rotterdam

Voor een bezoek aan het grootste trampolinepark van Europa hoef je niet ver te reizen, het bevindt zich namelijk in ons eigen Rotterdam. FreeStyleMotion Rotterdam, dat sinds 1 augustus 2016 geopend is, beslaat 2500 m² en beschikt over de modernste apparatuur. De trampolines zijn bijvoorbeeld ontwikkeld door FreeStyle Motion Trampolineparks, een bedrijf dat al geruime tijd aan de top staat wat betreft het bouwen van trampolineparken. FreeStyle Motion beschikt tevens over een freerunparcour en een trickingvloer, wat maakt dat het de ideale omgeving is om de coolste bewegingen te maken.

trampoline-springen-in-rotterdam

Trampolinespringen en freerunning

Trampolinespringen wordt doorgaans niet als een ‘echte’ sport beschouwd, er zijn bijvoorbeeld weinig tot geen trampolineverenigingen in Nederland. Wellicht is de notie dat trampolinespringen ‘een leuke hobby is, maar niet meer dan dat’ niet terecht. Met trampolinespringen belast je namelijk al je spieren, waardoor je ook ontzettend veel calorieën verbruikt. Er is bijvoorbeeld onderzocht dat je met trampolinespringen tot wel 68% meer calorieën verbruikt dan met hardlopen. Freerunnen is nog minder ‘mainstream’ dan trampolinespringen. Het is echter een enorm intensieve sport, waarbij je op een bepaald parcours allerlei obstakels moet zien te omzeilen. Het geeft je een groot gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht.

Veiligheid

Wellicht roepen de woorden trampolinespringen en freerunnen vervelende beelden bij je op van gevaarlijke salto`s en geschaafde knieschijven. Bij FreeStyle Motion is dit nergens voor nodig, want het park is zeer veilig ingericht. Bovendien beschikken alle medewerkers over een diploma van de FreeStyle Motion Academy. De Academy wordt gegeven door mensen die meer dan 20 jaar ervaring hebben wat betreft indoor trampolinespringen en freestylen. Naast de veilige omgeving en het geschoolde personeel worden er ook diverse strikte veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Zo mag er bijvoorbeeld maar 1 persoon tegelijk op de trampoline en is het verplicht om sportkleding te dragen.

Vrij springen

Er is nog veel meer te vertellen over het nut van trampolinespringen en freerunnen, maar het is het leukste om het gewoon zelf te ervaren. Bij FreeStyle Motion Rotterdam is het wel noodzakelijk om van te voren te reserveren, dit om teleurstellingen te voorkomen. De prijs van een reservering is 10 euro voor één uur en 18 euro voor twee uur. Elk heel uur start er een nieuwe groep, aan deze groep wordt 10 minuten voor aanvang uitleg gegeven over de regels in het park. Voor het trampolinespringen en/of freerunnen moet je minimaal 6 jaar oud zijn, kinderen jonger dan 6 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene.

Partijtjes en DJ Nights

Het is ook mogelijk om je verjaardagspartijtje te houden bij Freestyle Motion Rotterdam. Je kunt op die manier een sportief, cool feest geven voor een lage prijs.  Je kunt al een partijtje geven vanaf 11,50 per persoon. Aan het einde van het partijtje krijgt iedereen een certificaat mee naar huis als bewijs van deelname. Je kunt het feestje extra bijzonder maken door het te organiseren op een zogenaamde DJ Nights. Op deze avonden zijn er naast DJ-optredens ook lasershows, enorme muziekboxen en spotlichten die in alle kleuren van de regenboog mee bewegen op de beat van de muziek. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om jouw feestje echt onvergetelijk te maken.

Dichtbij Winkelcentrum

Na het springen kan het ook tijd zijn om wat te gaan winkelen in het enorme winkelcentrum Alexandrium. Het grootste winkelcentrum van Rotterdam ligt op slechts 1 km. van het Trampolinecentrum vandaan.

Adres en telefoon

Adres: Nikkelstraat 39, 3067 GR Rotterdam
Telefoon: 010 302 772 1

Openingstijden

Maandag 13:00–21:00
Dinsdag 13:00–21:00
Woensdag 13:00–21:00
Donderdag 13:00–21:00
Vrijdag 13:00–21:00
Zaterdag 10:00–21:00
Zondag 10:00–17:00

Prijzen

Vrij springen €10.00 per uur
Vrij springen 2 uur €10.00