Watertaxi Rotterdam

In Rotterdam heb je de zogenaamde Watertaxi die over de Maas heen gaat. Deze Watertaxi is niet te missen, want de bootjes gaan vrij snel met 50 kilometer per uur over de Maas en zijn herkenbaar aan de kleuren zwart en geel. De Watertaxi Rotterdam is in het leven geroepen om forensen, toeristen en andere mensen zonder het gedoe van files en bussen van plek naar plek te brengen.

watertaxi-rotterdam

Hoeveel aanlegplaatsen

De Watertaxi kan aanleggen bij 50 aanlegplaatsen en daarmee is het een handig vervoersmiddel waarbij je heen snel van a naar b komt. De Watertaxi vaart binnen het Rotterdamse Havengebied, van Spijkenisse tot de molens van Kinderdijk. Het is dus een vervoersmiddel dat praktisch in kan worden gezet, maar wat ook nog eens erg leuk is.

Varen is leuk

Wat is er nou leuker dan met hoge snelheid over het water gaan? Als je met de Watertaxi gaat, dan kun je met grote snelheid over de Maas varen. En dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast is het een praktisch vervoermiddel binnen Rotterdam. Als het wat minder mooi weer is, is het ook geen probleem, want de Watertaxi’s zijn van binnen verwarmd. Er kunnen ongeveer 8 tot 12 passagiers aan boord van een Watertaxi. Je kunt reserveren door te bellen of online te kijken of er nog plek is. Een ritje met de Watertaxi kost ongeveer €12 voor 2 personen, voor een extra persoon komt er nog ongeveer €2,50 bovenop. Dit zijn prijzen waar je je niet op vast moet pinnen, want het verschilt uiteraard welke afstand je aflegt hoe duur het zal zijn.

Een leuk ritje met de Watertaxi Rotterdam

Hou je niet zo van snelheid?

Als je niet zo’n snelheidsduivel bent, is er ook nog een langzame boot tussen Hotel New York en het centrum van Rotterdam. Dit zijn klassieke boten die op een rustig tempo varen. Als je wel van varen houdt, maar niet van snelheid, dan is dit erg leuk om te doen. De boot vaart van Hotel New York, via de veerhaven in het Scheepvaartkwartier naar de Leuvehaven. Bij de Leuvehaven is het Maritiem Museum Rotterdam. De boot gaat elk kwartier en kost €2,90 als je naar het Scheepvaartkwartier gaat en €3,60 als je naar de Leuvehaven wil. Hij vaart hele dagen, ook ’s avonds en in het weekend vaart hij nog langer. Je hoeft niet te reserveren, je kunt gewoon opstappen en dan is het goed.

Waar stopt de Watertaxi?

Als je benieuwd bent waar je heen kan met de Watertaxi, is het goed om te kijken op de website van de Watertaxi. Bij de meeste toeristische trekpleisters heeft de Watertaxi een aanlegplek, denk aan de Euromast, Delfshaven, Hotel New York, het stadion van Feyenoord, de Oude Haven, het Maritiem Museum en bij het stoomschip ss Rotterdam. Je kunt ook een Watertaxi inhuren voor een lange tocht door Rotterdam. Deze toch zal ongeveer 90 minuten duren en laat alle belangrijke attracties van Rotterdam zien. Dit is dus de moeite waard als je houdt van varen en je wil graag langs allerlei toeristische plekken gaan.

Belangrijkste aanlegplaatsen

Wilhelminapier / Hotel New York
SS Rotterdam
Euromast
Leuvehaven
Veerhaven
Willemskade
Mullerpier
Parkkade
Rivium
Stadion Feyenoord
Erasmus Universtiteit
Noordereiland Maaskade
Oostplein
Heijplaat
Schiedam-Zuid
Kinderdijk
Katendrecht
Delfshaven
Maasboulevard
Wilhelminapier

Contact en dienstregeling

Watertaxi Rotterdam BV
Koninginnenhoofd 7
3072 AD Rotterdam
Tel: 010-403.03.03

Watertaxidiensten
Maandag tot en met donderdag:
van 07.00 uur tot 24.00 uur
Vrijdag:
van 07.00 uur tot 01.00 uur
Zaterdag:
van 09.00 uur tot 01.00 uur
Zondag:
van 09.00 uur tot 24.00 uur