Weekmarkt Binnenrotte

Eén van de grootste markten van Nederland is elke dinsdag en zaterdag te vinden in Rotterdam. De weekmarkt Binnenrotte heeft bijna 400 kramen en dat is een hele grote markt te noemen voor Nederlandse begrippen. De markt biedt dan ook bijna alles wat je maar kan bedenken, van fruit, groente, vis, vlees, tot kaas, koek, snoep en andere boodschappen. Ook zijn er kramen voor kleding, tassen, sieraden en luchtjes. Ook zijn er bloemenkramen en zelfs kramen met meubels. Ook zijn er zogenaamde foodtrucks te vinden, die kant-en-klaar eten verkopen voor tijdens het winkelen. Zo zijn er viskramen, loempia’s, Turkse pizza’s, patat en ander lekkers. Een bezoekje aan deze markt is een leuke dagbesteding die je veel nieuwe indrukken oplevert.

weekmarkt

De locatie van de weekmarkt Binnenrotte

De markt is te vinden in het centrum van Rotterdam. Een bezoekje aan deze markt is dus goed te combineren met een dagje winkelen of andere musea, attracties of bezienswaardigheden. De markt is goed te bereiken met het openbaar vervoer, als je uitstapt bij halte Blaak. Zowel de bus, tram of metro stopt bij deze halte. Ook de trein stopt er, maar je kunt natuurlijk ook lopend of met de fiets komen. Er is een fietsenstalling aanwezig die bewaakt is. De markt is van 08.00 in de ochtend tot 17.30 in de namiddag. Zo heb je voldoende tijd om de hele markt over te gaan of zelfs even een paar boodschappen te komen doen na werktijd.

Een korte wandeling over de markt

Waar is wat te vinden?

Aan de kant van Station Blaak zijn vooral de verse producten te vinden. Zo zijn er kramen met groente en fruit, vis, kaas, bloemen, snoepjes en andere verse producten zoals vlees. Aan de kant van de Meent heb je vooral het non-food gedeelte met kleding, telefoonaccessoires, antieke spullen, tweedehandsmeubels, stoffen en andere zaken. Er is zelfs nagedacht over de markt bij slecht weer, want dan worden er zeilen over de gehele markt gelegd. Zo kan je overdekt winkelen op de markt.

Andere markten in de buurt en andere dingen te doen in de buurt

Op dinsdag en zaterdag is er in de buurt van de markt, in de Wijde Kerkstraat, een kleine boeken- en platenmarkt te vinden. Dit is leuk te combineren met de markt Binnenrotte. Op de Nieuwe Markt, bij de Pannekoekstraat, is een postzegel- en muntenmarkt te vinden, ook elke dinsdag en zaterdag. Ook zit de markt tegen de nieuwe Markthal aan, dus uiteindelijk is een bezoek aan de Binnenrotte markt een gehele dag plezier als je weet waar wat te vinden is. In de Markthal gaat het vooral om proeverijen van verschillende culturen en etenswaren, die ter plekke bereid worden. Als je dus op bezoek bent in Rotterdam en je zoekt een dagje vermaak, ga dan vooral naar de Weekmarkt Binnenrotte. Combineer dit met de kleinere boeken- en platenmarkt en de postzegel- en muntenmarkt die meer in de binnenstad te vinden zijn en ga ’s avonds lekkere dingen eten in de Markthal. Zo heb je een volledige dag met veel plezier.

In de buurt

Ben je het slenteren op de markt beu, dan ben je in een wip bij de Kubuswoningen en ook de Oude Haven liggen op nog geen 200 meter afstand van de markt.

Openingstijden en adres

Openingstijden
dinsdag en zaterdag van 8.00 tot 17.30 uur

Markt Binnenrotte Centrummarkt
Binnenrotte 101
3011HB Rotterdam