Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum Rotterdam ligt op een prachtige locatie aan de Maas en heeft nog een ontzettend mooi oud gebouw. Het is wit van kleur van de buitenkant en is daarom snel herkenbaar. Het Wereldmuseum houdt zich bezig met kunst uit allerlei windstreken over de wereld. Er is kunst uit Afrika, Oceanië, Amerika, Azië en Islamitische kunst. Het pand heeft niet altijd het doel van museum gehad. In de 19e eeuw werd het pand gebruikt voor prins Hendrik, als sociëteit voor de Koninklijke Yachtclub. De Yachtclub had als doel om rond te reizen over de wereld en op deze manier namen ze spullen mee richting Rotterdam. Deze verzameling objecten heeft er tot geleid dat er nu bijna 20.000 objecten in het museum te vinden zijn. Het Wereldmuseum is goed te bereiken per Watertaxi en is bij traditionele rondvaarten altijd een onderwerp van gesprek.

wereldmuseum-rotterdam

De collectie van het Wereldmuseum Rotterdam

Er zijn verschillende dingen te zien in het Wereldmuseum, maar ze worden allen gekenmerkt door volkeren en land specifieke dingen uit bepaalde gebieden van de wereld. Zo zijn er maskers en wapens uit Afrika, Indiaanse objecten uit Amerika, veel aardewerk en textiel uit verschillende landen en andere voorwerpen uit Tibet, China, Japan en Perzië. De collectie uit Oceanië is zo compleet dat hij als één van de beste van de wereld wordt gezien. Het bevat onder andere het oudste schild ter wereld en de grootste bisjpaal van een bepaalde stam uit Nieuw Guinea. Een bisjpaal is een paal die overleden mensen af moet beelden.

Voor iedereen interessant

De collectie is voor iedereen interessant, juist omdat het zo veel verschillende dingen uit de hele wereld heeft. Als je dus houdt van objecten uit bijvoorbeeld de tijd dat er Indianen in Amerika leefden, is het leuk om naar het Wereldmuseum te gaan. Over het algemeen is het een museum dat vooral leuk is voor mensen die geïnteresseerd zijn in reizen en de wereld.

Tentoonstellingen

Naast een vaste collectie van het Wereldmuseum biedt het museum ook een aantal tentoonstellingen die per periode veranderen. 2 keer per jaar heeft het Wereldmuseum twee grote thema tentoonstellingen. Tot nu toe is bijvoorbeeld de tentoonstelling Oceanië, Samurai, Magna en Future Pass 3.0 geweest. Er zijn ook rondleidingen in het museum te boeken. Een professionele gids neemt je dan mee langs alle dingen in het museum en vertelt er verhalen bij. Er is ook een museumwinkel, waar je nagemaakte objecten uit het museum kan kopen.

Restaurant met Michelinster

Naast een museumwinkel is er ook een restaurant bij het museum. Dit restaurant heeft uitzicht over de historische Veerhaven van Rotterdam. Het is één van de beste restaurants van Rotterdam en heeft daarom ook een leuk prijskaartje. Als je de kans hebt om er te gaan eten, dan is dit zeker de moeite waard. De keuken is Frans of internationaal. Het heeft een Michelinster, dus dan kun je inschatten hoe lekker het ongeveer zal zijn. Je kunt er ook terecht voor lunch of gaan lunchen in de lunchroom van het museum zelf. Er is ook een mooi terras bij het museum waar je gezellig een drankje kan doen.

Adres en openingstijden

Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam
Telefoon: 010 270 7172

Het Wereldmuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van
10.30 – 17.30 uur.

Tentoonstellingen 10.30 – 17.30 uur
Museumwinkel 10.30 – 18.00 uur
Lunchroom 10.30 – 18.00 uur
Restaurant Ontvangst van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 21.30 uur.
De Lunchroom, het Restaurant en de Museumwinkel zijn vrij toegankelijk.

Toegangsprijzen

Entree met gratis audiotour € 15,-
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Museumkaart en Rotterdampas gratis
ICOM leden gratis
CJP/Cultuurkaart € 3,-