Winkelen

Ben je gek op shoppen? Dan ben je in Rotterdam aan het juiste adres. In het centrum vind je honderden winkels, uiteenlopend van kleding en schoenen, tot interieur en exotische producten. Natuurlijk een bezoekje aan de luxe in de Bijenkorf en wellicht een kopje koffie in de HEMA of in één van de vele restaurantjes waar je ook heerlijk op een terras kunt zitten. Lekker mensen kijken.

Alexandrium

Alexandrium-Shopping-Center

Alexandrium bestaat uit 3 delen. Shopping Centre, Woonmall en Megastores. Samen nemen ze je mee in een unieke winkelervaring waar je aan één dag waarschijnlijk tekort komt. Honderden winkels staan tot je beschikking. Waarschijnlijk heb je drie dagen nodig.

Lees verder

Markthal

markthal-rotterdam

De Markthal in Rotterdam heeft in korte tijd landelijke bekendheid gekregen. Niet alleen vanwege de prachtige architectuur, maar voornamelijk van de keur aan marktkramen die je daar treft. Niet te vergeten de restaurants, zoals een Italiaans restaurant van Jamie Oliver.

Lees verder

Koopgoot

Koopgoot

De Koopgoot of Beurstraverse is autovrij, dus altijd op je gemak winkelen. Geniet van de vele leuke winkels en slenter er uren rond. In het midden van de Koopgoot kun je zo de Bijenkorf inlopen. Ook is er een grote HEMA gevestigd en meerdere kledingzaken. De moeite waard om te bezoeken.

Lees verder

De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte

Lijnbaan

lijnbaan-rotterdam-winkelen

De Lijnbaan in Rotterdam is autovrij, dus op je gemak winkeltjes kijken zonder op auto´s te hoeven letten. Je vindt op de Lijnbaan niet alleen de grote winkelketens, maar ook andere winkels die je in andere steden niet aantreft. Maar je vindt er ook een Mediamarkt en de echte Rotterdamse Bram Ladage.

Lees verder

Coolsingel

coolsingel-rotterdam

Als je op de Coolsingel in Rotterdam bent dan ben je niet alleen in het centrum van de stad, maar ook in het centrum van shopping heaven. Welke kant je ook op loopt, overal vind je winkels, winkels en nog veel meer. Maar natuurlijk ook gezellige restaurants met terrassen waar je buiten kunt zitten.

Lees verder

Winkelcentrum Zuidplein

winkelcentrum-zuidplein-rotterdam

Zuidplein heeft inmiddels 165 winkels, waaronder grote winkelketens als Primark, Hema, H&M en C&A, drogisterijen en parfumerieën, juweliers en bijouwinkels, schoenenzaken, opticiens en sportwinkels. Behalve de grote ketens vind je hier ook lokale winkeliers zoals juweliers. De hele dag winkelen.

Lees verder

Op het Monopoly-speelbord komen 2 Rotterdamse straten voor. Coolsingel en Blaak

Weekmarkt

weekmarkt

Op de weekmarkt aan de Binnenrotte is het een keur van marktkramen waar je altijd wel iets leuks tegenkomt. Van kleding tot exotisch vers fruit, maar ook tweedehands spullen en antiek. Pal naast de Markthal gelegen kun je een bezoek mooi combineren. Op deze manier ben je een hele dag onder de pannen.

Lees verder

Witte de Withstraat

witte-de-withstraat-in-rotterdam

De Witte de Withstraat is een knusse winkelstraat waar je ook kunst en cultuur vindt. Vele leuke en interessante café´s en restaurants naast bijzondere winkels met verschillende thema´s. Hier kun je wel een hele dag doorbrengen. Een straat met een artistieke sfeer en leuke hotspots. Ook veel kledingwinkels.

Lees verder

Postzegels en munten

Postzegel-en-muntenmarkt-rotterdam

In het centrum van Rotterdam, aan de Nieuwemarkt vind je elke dinsdag en zaterdag een knusse Postzegel- en muntenmarkt. Heerlijk voor de fervente filatelist. Kom ook snuffelen tussen de kramen met oude munten, postzegels en andere poststukken en ontmoet andere verzamelaars met dezelfde interesse.

Lees verder