Witte de Withstraat

Een van de leukste straten van Rotterdam om te gaan winkelen is de Witte de Withstraat. De historie van deze straat niet de beste historie om te hebben. In de jaren zeventig was de straat bekend om het ruige nachtleven dat er was. De straat stond toen ook niet bekend als de beste straat en er was veel criminaliteit. In de jaren negentig is de straat volledig aangepakt. Het moest de straat worden die het Museumpark met het Maritiem Museum ging verbinden. De straat is gelukkig wel mooi gebleven qua gebouwen in de tijd dat het niet een al te beste straat was en dat heeft zijn werking in de horeca en kledingbedrijven die zich er vestigen. Je hebt veel populaire restaurants aan de Witte de Withstraat en daartussen zijn allerlei soorten winkels te vinden. Ook zijn er cafés en kroegen te vinden, waardoor een dagje shoppen een hele dag weg wordt.

witte-de-withstraat-in-rotterdam

De winkels in de Witte de Withstraat

Er zijn geen winkelketens te vinden in de Witte de Withstraat. Dit geeft een soort artistieke sfeer aan de straat. Er zijn vooral veel boetiekjes, de ene duurder dan de ander. Omdat dit soort boetiekjes daar gevestigd zijn, komen er ook andere kunstzinnige dingen in de straat terecht. Je kunt hierbij denken aan kunstateliers. Hiermee wordt het een complete straat voor iemand die wil shoppen, van kunst houdt, gezellig uit eten wil en een drankje wil doen bij een gezellig café.

Al fietsend door de Witte de With

Multiculturele sfeer

De sfeer die er in de straat hangt is vrij multicultureel en daarom zijn er van verschillende culturen winkels en cafés te vinden. Dit is daarmee een goede afspiegeling van de stad Rotterdam, omdat dit een multiculturele stad is.

Leuke hotspots in de straat

De Zondebok & Het Zwarte Schaap is één van de nieuwste hotspots in de Witte de Withstraat. Het is een café met een groot aanbod aan speciale wijnen en whisky’s. Het hotel/restaurant Bazar is een plek waar veel Oosterse sferen hangen. Als je van kunst houdt, is TENT. een leuke plek om heen te gaan. Het is een tentoonstellingsruimte waar beeldende kunst te vinden is. Bij Bagel Bakery kun je lekkere bagels eten en er zijn ook 3 miniburgers van een bagel op de kaart te vinden. Blender is een restaurant dat vooral gericht is op de Franse keuken, maar waar ze ook heerlijke cocktails hebben en waar je ’s avonds nog kunt dansen. Hamburg is een burgerrestaurant waar je echt goede hamburgers kan eten.

Eten en drinken

Als je na het eten nog iets wil drinken, kun je terecht bij Het Eigendom. Het is een mooie wijnbar en je kunt ’s avonds wat kleine hapjes eten in het kader van foodsharing.

Lekker shoppen

Als het gaat om kledingwinkels is er voor ieder wat wils. De winkels kennen dure varianten en minder dure varianten, er zijn schoenen- en kledingwinkels, voor kinderen en voor ouderen, er is casual kleding en kleding voor de net te vinden, tassenwinkels en ga zo maar door. Voor alles wat je nodig hebt, is er wel iets te vinden.

Waar vind je de Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat loopt parallel met de Westblaak, maar dan van het centrum af. Ben je in het centrum dan kun je er gewoon naar toe lopen, het is niet al te ver. Als richtpunt kun je het Maritiem Museum aanhouden, kom je vanaf het centrum dan ga je net na het museum rechtsaf, de Schilderstraat is. Het verlengde van die straat is de Witte de With.